Говодерица, Тривићева и Станивуковић нису организовали скуп на тргу

29.01.2020. 10:52
0
ИЗВОР: Srpska.info

Народни посланици ПДП Јелена Тривић и Драшко Станивуковић, као и бивиши предсједник СДС Вукота Говедарица ниси одговорни за организовање скупа на Тргу Крајине у Бањалуци који је одржан 14. октобара 2018. године.

Одлучио је ово Основни суд у Бањалуци, након што је Министарство унутрашњих послова покренуло прекршајни поступак протв наведених особа.

Из МУП Републике Српске раније су објаснили да су осумњичени путем друштвених мрежа позвали грађане да се придруже скупу на којем се говорило о крађи на изборима и неоткривању убица Давида Драгичевића.

– Ово је већ десети прекршај за који се теретим, а за који суд каже да нема никакве одговорности. Ово је доказ да је то што ради министар Лукача прогон неистомишљеника – рекао је Станивуковић.

Каже да је ослобођен и у случају Челинац, Топлана, у случају незапослане мајке, као и за протесте средњошколаца.

– Иако сам ослобођен, вријеме које сам провео „затворен у судници“  је изгубљено и за то вријеме нисам могао да радим оно због чега ме је народ изабрао – рекао је Станивуковић, додајући да тужбе против њега немају никаквог смисла, већ само за циљ имају да спријече да ово што раде раде на овај начин.

Народна посланица Јелена Тривић, истакла је да, иако је пресуда ослобађајућа, то није никаква сатисфакција за чињеницу да се у сличним поступцима суди свима осим убицама младића Давида и одговорним за срамну прес конференцију.

– Вјерујем да ће институције, прије свега МУП Републике Српске једног дана бити ослобођен политичког притиска и политичких стега које је ставила накарадна власт свима који другачије мисле – поручила је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта" Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта"
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 46m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 4m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    10h 31m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    13h 19m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    6h 40m
    0