Град богатији за дјечака

10.05.2024. 08:22
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена су два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 30 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 30 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по сувим и мјестимично мокрим коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова, као и у вишим предјелима јутарња магла смањује видљивост, те се возачима савјетује опрезна вожња, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина - геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини, забрањен је превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју општина Козарска Дубица и Градишка од сутра од поноћи до недјеље, 12. маја до 24.00 часа, на дионицама магистралног пута Нови Град два-Костајница, Костајница-Козарска Дубица један, Козарска Дубица један-Козарска Дубица два, Козарска Дубица два-Драксенић, Драксенић-гранични прелаз Градина, Драксенић-Врбашка један, Врбашка један-Врбашка два, Врбашка два-Чатрња, Чатрња-Градишка, те Козарска Дубица један-Приједор један.

Због бушачко-минерских радова повремено ће бити обуставаљан саобраћај на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале, у трајању од пет до седам минута.

На дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, због минерских радова повремено ће бити обустављан саобраћај два пута дневно пет до седам минута.

На магистралном путу Хан Пијесак два-Соколац до 31. децембра измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације ове дионице.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због реконструкције магистралног пута дионице Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измјењен је режим у одвијању саобраћаја.

На Мосту краља Александра у општини Рудо на правцу Бродар-граница /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ /Црна Гора/ Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ до краја дана очекује се дјелимично разведравање у свим предјелима, а максимална температура биће до 25 степени Целзијусових.

Касније током дана очекује се углавном сунчано вријеме на западу и сјеверу, а у Херцеговини ће бити услова за пролазну кишу или пљусак, али ће се и тамо до краја дана разведрити, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха износиће од 18 степени на истоку и југозападу до 25 на југу, у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, у Херцеговини слаба до умјерена бура, док ће у вишим предјелима она повремено бити и појачана.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, претежно сунчано је на сјеверозападу, док су локални пљускови регистровани у централним, источним и сјевероисточним подручјима Српске и ФБиХ.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Чемерно седам, Хан Пијесак осам, Приједор и Мркоњић Град девет, Бањалука, Добој, Нови Град и Соколац 10, Тузла и Рибник 11, Сарајево, Зеница, Фоча и Рудо 12, Бијељина и Билећа 14, Неум 18 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Град богатији за дјевојчицу и дјечака Град богатији за дјевојчицу и дјечака
Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    8h 18m
    6
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    8h 23m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    9h 15m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    21h 45m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    9h 29m
    0