Град богатији за дјечака и дјевојчицу

04.09.2020. 09:01
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су један дјечак и једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 45 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа имала је једну техничку интервенцију јуче у времену од 14.35-15.30 часова у ул. Војводе Радомира Путника, (спирање цесте после саобраћајне несреће).

Из КП "Водовод и канализација" Источно Сарајево обавјештавају потрошаче да ће данас, 4. 9. 2020. године, због радова на развоју водоводне мреже у улици Бојовића, у Касиндолу, доћи до прекида у водоснабдијевању.

Без воде ће остати корисници у улици Касиндолског батаљона од броја 87. до Болнице "Србија" (укључујући и ЈЗУ "Србија") и у дијелу улице Соколскау периоду од 12:00 до 15:00 часова.

Из овог предузећа моле потрошаче за стрпљење.

За данас, 4. 9. 2020 године су планирани радови на дијелу 10 кВ далековода Озренска и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.00-19.00 часова корисницима трафо подручја: Лукавица 5, Касарна Чича и Еуроцентар.                                                                                                       

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене двије дјевојчице и два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 12 прегледа, 3 кућне  посјете.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Због одржавања Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука 2020" биће повремених обустава саобраћаја данас, сутра, у недјељу, 6. септембра, и у понедјељак, 7. септембра, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај ће бити повремено обустављан данас од 15.30 до 16.00 часова на дионица граница БиХ/Србија /Павловић мост/-Гојсовац, а сутра од 10.00 до 14.00 часова граница РС/БД /Брчко један/-Вршани-Бјељина, Лопаре-Угљевик, Угљевик-Зворник-Власеница.

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, а видљивост је смањена понегдје у котлинама и уз ријечне токове, као и у вишим предјелима.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за држављане земаља ЕУ и земаља Шенгена омогућен је уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

У БиХ без теста могу ући странци који су у браку са БиХ држављанином/ком уз приказ вјенчаног листа.

Исто важи и за дјецу страних држављана, чији је један од родитеља држављанин БиХ /за малољетну дјецу уз приказ родног листа.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни пи-си-ар, ЕЛИСА или ЕЦЛИА тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година старости не морају имати урађен један од ових тестова да би ушла у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања пи-си-ар или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

На граничном прелазу Метаљка /Чајниче-Пљевља/ могућ је улазак у Црну Гору у времену од 7.00 до 19.00 часова.

Србија је отворила граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Држављани БиХ могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста на вирус корона.
У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због завршних радова у тунелу Врандук /Зеница-Немила/ од 21.00 до 00.30 часова возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Из Ауто-мото савеза Српске подсјећају све возаче да је почела нова школска година у Републици Српској и позива их да возе крајње опрезно у зонама основних и средњих школа, те да обрате посебну пажњу на ђаке који се крећу дуж коловоза.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити сунчано уз умјерену облачност.
Вјетар ће бити слаб до умјерен, претежно сјеверних смјерова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од 22 до 27, на југу до 30 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац шест степени, Бугојно, Хан Пијесак и Чемерно осам, Сарајево и Зеница девет, Ливно и Мркоњић Град десет, Нови Град, Бихаћ, Бањалука и Добој 11, Бијељина 12, Тузла 13, Билећа и Рудо 14, Требиње 18, те Мостар 19 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
На мосту у Шепку забрана саобраћаја за возила изнад 40 тона На мосту у Шепку забрана саобраћаја за возила изнад 40 тона
Сутра облачно уз локалне пљускове Сутра облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за три дјевојчице Наш град богатији за три дјевојчице
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    13h 10m
    0
  • Слани мафини
    22h 31m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    22h 20m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    16h 49m
    3
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    11h 19m
    0