Град богатији за дјевојчицу

23.05.2022. 08:36
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова на 10 kV воду  Криваче,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11:00 до 13:00 часова потрошачима у насељима: Криваче,Репца, Велике Шуме и Јавор.

Због радова на 10 kV воду  Компес,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 10:30 часова потрошачима у насељима: Горњи Прибањ, Доњи Прибањ и Панорама.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражила су 42 пацијента.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 26 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у протекла 24 часа.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ услови за вожњу су повољни, а краћи застоји и спорије кретање могући су на мјестима гдје се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења изнад 10 тона по осовини, на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, граница Републике Српске и Србије, а за остала возила брзина кретања преко моста ограничена је на 20 километара на час.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Успорено се због радова саобраћа регионалним путним правцима Теслић два-Теслић три-Подјезера, Челинац-Укрина, Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово и Укрина-Горња Вијака, гдје је активирано клизиште.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

У Републици Српској и ФБиХ  данас ће прије подне бити умјерено до претежно облачно, повремено са кишом на западу и на југоистоку, а у осталим предјелима суво, на југу Херцеговине сунчано.

Средином дана киша и пљускови са грмљавином премјештаће се ка истоку. На западу ће услиједити постепено разведравање са више сунчаних периода, а краткотрајни пљускови биће могући само понегдје у вишим предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавине ће до вечери престати и на истоку, уз разведравање.

Максимална температура ваздуха од 24 до 29 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив, увече у скретању на јужни.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, киша је забиљежена понегдје у централним и западним подручјима.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 10, Гацко и Соколац 11, Хан Пијесак 12, Калиновик 13, Невесиње, Рудо и Чемерно 13, Вишеград, Мраковица, Фоча, Иван Седло, Ливно и Сарајево 14, Билећа, Бугојно и Широки Бријег 15, Дринић, Мркоњић Град, Рибник, Сребреница, Шипово, Дрвар и Јајце 16, Зворник, Србац, Требиње и Зеница 17, Нови Град, Бихаћ, Градачац, Груде и Сански Мост 18, Бањалука, Бијељина, Добој, Приједор Мостар, Тузла 19 и Неум 22 степена Целзијусова.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сунчано уз умјерену облачност и мало топлије Сунчано уз умјерену облачност и мало топлије
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Промјенљиво са повременом слабом кишом Промјенљиво са повременом слабом кишом
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 26m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    13h 56m
    0
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 23m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    13h 37m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    22h 19m
    0