Grad bogatiji za djevojčicu

23.05.2022. 08:36
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu  Krivače,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 11:00 do 13:00 časova potrošačima u naseljima: Krivače,Repca, Velike Šume i Javor.

Zbog radova na 10 kV vodu  Kompes,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 10:30 časova potrošačima u naseljima: Gornji Pribanj, Donji Pribanj i Panorama.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foču toku protekla 24 nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 42 pacijenta.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 26 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice nisu imale intervencija u protekla 24 časa.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH uslovi za vožnju su povoljni, a kraći zastoji i sporije kretanje mogući su na mjestima gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja iznad 10 tona po osovini, na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, granica Republike Srpske i Srbije, a za ostala vozila brzina kretanja preko mosta ograničena je na 20 kilometara na čas.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Usporeno se zbog radova saobraća regionalnim putnim pravcima Teslić dva-Teslić tri-Podjezera, Čelinac-Ukrina, Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Bistrica-Podgrab, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo i Ukrina-Gornja Vijaka, gdje je aktivirano klizište.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

U Republici Srpskoj i FBiH  danas će prije podne biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno sa kišom na zapadu i na jugoistoku, a u ostalim predjelima suvo, na jugu Hercegovine sunčano.

Sredinom dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom premještaće se ka istoku. Na zapadu će uslijediti postepeno razvedravanje sa više sunčanih perioda, a kratkotrajni pljuskovi biće mogući samo ponegdje u višim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine će do večeri prestati i na istoku, uz razvedravanje.

Maksimalna temperatura vazduha od 24 do 29 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab i promjenljiv, uveče u skretanju na južni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, kiša je zabilježena ponegdje u centralnim i zapadnim područjima.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 10, Gacko i Sokolac 11, Han Pijesak 12, Kalinovik 13, Nevesinje, Rudo i Čemerno 13, Višegrad, Mrakovica, Foča, Ivan Sedlo, Livno i Sarajevo 14, Bileća, Bugojno i Široki Brijeg 15, Drinić, Mrkonjić Grad, Ribnik, Srebrenica, Šipovo, Drvar i Jajce 16, Zvornik, Srbac, Trebinje i Zenica 17, Novi Grad, Bihać, Gradačac, Grude i Sanski Most 18, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Prijedor Mostar, Tuzla 19 i Neum 22 stepena Celzijusova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    21h 39m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    7h 38m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    6h 5m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    7h 57m
    0
  • "Kad ti život stvori hiljadu razloga za plakanje, ti mu pokaži hiljadu razloga za osmijeh!"
    8h 55m
    1