Град богатији за дјевојчицу и дјечака

01.07.2024. 08:34
0
ИЗВОР: srna.rs

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су дјечак и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражила су 33 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

Подаци из породилишта болнице у Фочи нису доступни.

Љекарску интервенцију затражио је 31 пацијент.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражио је 21 пацијент.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

Једна интервенција у 17.30 часова на гашењу суве покошене траве у Улици Миланка Витомира.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија без застоја, а с обзиром на најављену високу температуру ваздуха, возачима се не препоручује вожња у најтоплијем дијелу дана, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Уколико је путовање неодложно, онда треба правити чешће одморе са дужим паузама.

На дионици магистралног пута Бродар-Рудо један у тунелу Трговишта измијењен је режим саобраћаја због постављања расвјете.

Због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина уз привремену сигнализацију.

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, једном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два – Соколац измијењен је режим саобраћаја.

Због бушачко-минерских радова биже повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале до 19. јула у трајању од пет до седам минута.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, биће повремених обустава саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до седам минута.

Минерски радови у току су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново –Миљевина у кањону ријеке Бистрица до 13. августа.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком. Саобраћај регулише привремено постављена сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

До краја августа, за путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац, на путу Гацко-Никшић.

На граничном прелазу Каракај, код Зворника, забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преко пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ у првом дијелу дана биће претежно сунчано и врло топло, уз температуру до 35 степени, док се послије подне очекује наоблачење уз повремену кишу и пљускове са грмљавином.

Наоблачење уз повремену кишу и пљускове са грмљавином прво ће захватити сјевероазападне дијелове, а потом сјеверне и премјештаће се ка истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Могуће су локалне непогоде уз јак до олујни ветар, јаче падавине у кратком периоду и појаву града понегдје.

Непогоде ће бити најизраженије у широј регији око ријеке Саве, а падавине ће јачати у већини предјела током наредне ноћи.

На југу и југоистоку биће суво до краја дана.

Дуваће слаб до умјерен јужни до југозападни вјетар, поподне у скретању на сјеверозападни, а на сјеверу поподне и увече очекују се пролазно јаки до олујни удари вјетра.

Дневна температура биће од 30 до 35, у вишим предјелима од 25 степени Целзијусових, док се увече очекује пад температуре од сјеверозапада.

У већини крајева јутрос је сунчано и топло, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 15, Чемерно 17, Дринићи, Шипово и Гацко 18, Соколац и Фоча 19, Дрвар, Рибник, Мркоњић Град, Сребреница, Хан Пијесак, Сарајево, Калиновик и Рудо 20, Мраковица 21, Бањалука, Приједор, Нови Град, Србац, Добој, Зворник, Билећа, Вишеград, Тузла и Зеница 23, Требиње 24, Мостар 25, а Бијељина и Неум 28 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана претежно сунчано, у недјељу и до 35 степени Целзијусових Наредних дана претежно сунчано, у недјељу и до 35 степени Целзијусових
Данас топлије и промјенљиво Данас топлије и промјенљиво
Сутра промјенљиво, уз постепени раст температуре Сутра промјенљиво, уз постепени раст температуре
Најчитаније
  • Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје
    23h 44m
    0
  • У БиХ поскупјеле цигарете
    22h 1m
    0
  • Дизел и бензин поскупљују, eво за колико
    6h 55m
    0
  • Полицајац украо 180 килограма сира, па остао без посла
    20h 20m
    0
  • Да ли смо сигурни ако гром удари у ауто?
    18h 12m
    0