Grad bogatiji za djevojčicu i dječaka

01.07.2024. 08:34
0
IZVOR: srna.rs

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 33 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Podaci iz porodilišta bolnice u Foči nisu dostupni.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 31 pacijent.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražio je 21 pacijent.

Vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

Jedna intervencija u 17.30 časova na gašenju suve pokošene trave u Ulici Milanka Vitomira.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija bez zastoja, a s obzirom na najavljenu visoku temperaturu vazduha, vozačima se ne preporučuje vožnja u najtoplijem dijelu dana, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Ukoliko je putovanje neodložno, onda treba praviti češće odmore sa dužim pauzama.

Na dionici magistralnog puta Brodar-Rudo jedan u tunelu Trgovišta izmijenjen je režim saobraćaja zbog postavljanja rasvjete.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene" izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina uz privremenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog rehabilitacije dionice magistralnog puta Han Pijesak dva – Sokolac izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog bušačko-minerskih radova biže povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale, biće povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do sedam minuta.

Minerski radovi u toku su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo –Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica do 13. avgusta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac, na putu Gacko-Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj, kod Zvornika, zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH u prvom dijelu dana biće pretežno sunčano i vrlo toplo, uz temperaturu do 35 stepeni, dok se poslije podne očekuje naoblačenje uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Naoblačenje uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom prvo će zahvatiti sjeveroazapadne dijelove, a potom sjeverne i premještaće se ka istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Moguće su lokalne nepogode uz jak do olujni vetar, jače padavine u kratkom periodu i pojavu grada ponegdje.

Nepogode će biti najizraženije u široj regiji oko rijeke Save, a padavine će jačati u većini predjela tokom naredne noći.

Na jugu i jugoistoku biće suvo do kraja dana.

Duvaće slab do umjeren južni do jugozapadni vjetar, popodne u skretanju na sjeverozapadni, a na sjeveru popodne i uveče očekuju se prolazno jaki do olujni udari vjetra.

Dnevna temperatura biće od 30 do 35, u višim predjelima od 25 stepeni Celzijusovih, dok se uveče očekuje pad temperature od sjeverozapada.

U većini krajeva jutros je sunčano i toplo, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 15, Čemerno 17, Drinići, Šipovo i Gacko 18, Sokolac i Foča 19, Drvar, Ribnik, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Han Pijesak, Sarajevo, Kalinovik i Rudo 20, Mrakovica 21, Banjaluka, Prijedor, Novi Grad, Srbac, Doboj, Zvornik, Bileća, Višegrad, Tuzla i Zenica 23, Trebinje 24, Mostar 25, a Bijeljina i Neum 28 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Narednih dana pretežno sunčano, u nedjelju i do 35 stepeni Celzijusovih Narednih dana pretežno sunčano, u nedjelju i do 35 stepeni Celzijusovih
Danas toplije i promjenljivo Danas toplije i promjenljivo
Sutra promjenljivo, uz postepeni rast temperature Sutra promjenljivo, uz postepeni rast temperature
Najčitanije
  • Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
    22h 42m
    0
  • Strašno nevrijeme pogodilo Crnu Goru: Dvije osobe poginule
    23h 27m
    0
  • U BiH poskupjele cigarete
    20h 59m
    0
  • Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko
    5h 53m
    0
  • Policajac ukrao 180 kilograma sira, pa ostao bez posla
    19h 18m
    0