Град богатији за једног дјечака

08.07.2020. 08:22
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 30 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је јутрос уредно снабдијевен водом .

Електродистрибуција:

Данас и сутра 8. 7. и 9. 7. 2020. године (сриједа и четвртак) због планираних радова на ДВ 35 kV "Вишеград-Рогатица", ДВ 10 kV "Међеђа" и НН мреже ТП "Душче 2“, без напајања електричном енергијом остаће потрошачи који се напајају са горе наведених електроенергетских објеката, према сљедећем распореду: 8. 7.2020. у времену од 9:00 до 13:00 часова ДВ 35 kV Вишеград-Рогатица, дио далековода од Вишеграда до Хан Брда; 9. 7. 2020. у времену од 9:00 до 13:00 часова ДВ 10 kV Међеђа и НН мрежа ТП Душче 2

Данас 8. 7. 2020. године, због обављања редовних годишњих ревизија у објекту ТС 35/10 kV Соколац доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 12.00 часова корисницима трафо- подручја: Решетница,Газиводе, Б. Оџак, Ћаварине, Паржевићи, Паржевићи 2, Каностревци, Подпећине, Кусаче 1, Кусаче 2, Сијерци, Сијерци 2, Долови, Јасик, Берешко врело, Маџари, Селишта, Марићи, Соколовићи, Грбићи, Барник, Бабића кула, Берег, Џиндићи, Г. Калиманићи, Д. Калиманићи, Занатски центар, Данила Ђокића, Равна Романија 1, Равна Романија 2, Равна Романија 3, Равна Романија 4.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 18 пацијената.

У Дому здравља „ Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 20 пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија редовно, по претежно сувим коловозима, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања ПЦР или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 48 часова. Улазак у БиХ дозвољен је и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре, због изградње МХЕ Крупац на ријеци Жељезници.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће након ведрог, локално магловитог и свјежег јутра, бити сунчано и угодно топло вријеме, уз пораст дневне температуре ваздуха.

Јутро је у већини предјела ведро, на истоку локално облачно, по котлинама и дуж ријечних токова са маглом и свјеже, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева и дана биће сунчано, уз локално малу до умјерену дневну облачност и пораст дневне температуре ваздуха, која ће бити око нормале за ово доба године.

Највиша дневна температура ваздуха у већини предјела износиће од 22 до 27, локално на сјеверу и југу до 30 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб и промјењљив, углавном источни, а на југу умјерена бура, која ће послије подне слабити.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
У другом дијелу дана вјетровито и уз падавине У другом дијелу дана вјетровито и уз падавине
Сунчано уз умјерену облачност и мало топлије Сунчано уз умјерену облачност и мало топлије
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 21m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 18m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 40m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 32m
    1
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 54m
    3