Grad bogatiji za jednog dječaka

08.07.2020. 08:22
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 30 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom .

Elektrodistribucija:

Danas i sutra 8. 7. i 9. 7. 2020. godine (srijeda i četvrtak) zbog planiranih radova na DV 35 kV "Višegrad-Rogatica", DV 10 kV "Međeđa" i NN mreže TP "Dušče 2“, bez napajanja električnom energijom ostaće potrošači koji se napajaju sa gore navedenih elektroenergetskih objekata, prema sljedećem rasporedu: 8. 7.2020. u vremenu od 9:00 do 13:00 časova DV 35 kV Višegrad-Rogatica, dio dalekovoda od Višegrada do Han Brda; 9. 7. 2020. u vremenu od 9:00 do 13:00 časova DV 10 kV Međeđa i NN mreža TP Dušče 2

Danas 8. 7. 2020. godine, zbog obavljanja redovnih godišnjih revizija u objektu TS 35/10 kV Sokolac doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 12.00 časova korisnicima trafo- područja: Rešetnica,Gazivode, B. Odžak, Ćavarine, Parževići, Parževići 2, Kanostrevci, Podpećine, Kusače 1, Kusače 2, Sijerci, Sijerci 2, Dolovi, Jasik, Bereško vrelo, Madžari, Selišta, Marići, Sokolovići, Grbići, Barnik, Babića kula, Bereg, Džindići, G. Kalimanići, D. Kalimanići, Zanatski centar, Danila Đokića, Ravna Romanija 1, Ravna Romanija 2, Ravna Romanija 3, Ravna Romanija 4.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

U Domu zdravlja „ Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

Vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, a na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 48 časova.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus korona, ne stariji od 48 časova. Ulazak u BiH dozvoljen je i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore, zbog izgradnje MHE Krupac na rijeci Željeznici.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će nakon vedrog, lokalno maglovitog i svježeg jutra, biti sunčano i ugodno toplo vrijeme, uz porast dnevne temperature vazduha.

Jutro je u većini predjela vedro, na istoku lokalno oblačno, po kotlinama i duž riječnih tokova sa maglom i svježe, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prijepodneva i dana biće sunčano, uz lokalno malu do umjerenu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature vazduha, koja će biti oko normale za ovo doba godine.

Najviša dnevna temperatura vazduha u većini predjela iznosiće od 22 do 27, lokalno na sjeveru i jugu do 30 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab i promjenjljiv, uglavnom istočni, a na jugu umjerena bura, koja će poslije podne slabiti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom
Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    22h 50m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    17h 35m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    14h 34m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    15h 46m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    14h 40m
    0