Град богатији за још једног дјечака

15.05.2020. 08:28
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су 33 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је јутрос уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 10 пацијента.

У Дому здравља „ Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 8 пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су двије интервенције.

Пале: двије интервенције - једна на гашењу смећа (Врело Миљацке) рибњак у времену од 18:55-19:35 часова и друга на гашењу контејнера у Његошевој бр.10  у времену од 20:30-20:45 часова.

Електродистрибуција: плански радови за 15.05.2020 године, на подручју које покрива ПОЦЗ Соколац.

Соколац: Због планираних радова на 35 кВ далеководу Равна Романија, без напајања електричном енергијом ће остати потрошачи који се напајају са трафо подручја: Равна Романија 1,2,3 и 4 од 7:00 - 8:00 часова.

Вишеград: Планирани су радови на 10 кВ далеководу Међеђа, у периоду од 8:00-14:00 часова, без напајања електричном енергијом ће остати потрошачи који се напајају са трафо подручја: Дринско 2, Дринско, Стражбеница, Шип, Меремишље, Језернице, Репушевићи.

Ново Горажде: Због планираних радова на 10 кВ далеководу Град-одлаз Устипрача, у периоду од 14:00-15:00 часова, без напајања електричном енергијом ће остати потрошачикоји се напајају са трафо подручја: Подљутаче, Силос, Хладњача, Центар, Центар 1, Подмашићи, Машићи, Нешћење, Питино Поље, Влаховићи, Требешко Брдо, Међурјечје, Авлија, Каровићи, Слатина, Батово, Запљевац, Хрљатовићи, Хладила и Устипрача.

Плански радови на 10 кВ далеководу Живојевићи, у периоду од 9:00 - 16:00 часова, без напајања електричном енергијом ће остати потрошачи који се напајају са трафо подручја: Живојевићи, Шовшићи, Крче, Богданићи, Пршеши, Борак брдо и Костеник.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, по сувим коловозима, а у Херцеговини по мокрим и клизавим због кише која је падала током ноћи, док магла мјестимично смањује видљивост на подручју Кнежева и Добоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац - граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком уз постављене семафоре.

У Републици Српској од 22.00 до 5.00 часова на снази је забрана кретања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, осим граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача, који остају отворени само за робни саобраћај.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ: Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Козарска Дубица, Габела Поље.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе са боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Улазак страним држављанима у БиХ због пословних обавеза дозвољен је само ако имају потврду о негативности теста на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова, као и позивно писмо компаније коју долази да посјети.

Хрватска и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе Клобук.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно са температуром до 29 степени Целзијусових.

Повремено може бити и кратких периода са слабом кишом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од 24 до 29 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно уз локалне пљускове Сутра облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за три дјевојчице Наш град богатији за три дјевојчице
Повећана опасност од одрона, магла у котлинама Повећана опасност од одрона, магла у котлинама
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 23m
    0
  • Слани мафини
    13h 44m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 39m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 33m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 2m
    3