Grad bogatiji za još jednog dječaka

15.05.2020. 08:28
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 33 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenta.

Domu zdravlja „ Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 8 pacijenata.

Vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su dvije intervencije.

Pale: dvije intervencije - jedna na gašenju smeća (Vrelo Miljacke) ribnjak u vremenu od 18:55-19:35 časova i druga na gašenju kontejnera u Njegoševoj br.10  u vremenu od 20:30-20:45 časova.

Elektrodistribucija: planski radovi za 15.05.2020 godine, na području koje pokriva POCZ Sokolac.

Sokolac: Zbog planiranih radova na 35 kV dalekovodu Ravna Romanija, bez napajanja električnom energijom će ostati potrošači koji se napajaju sa trafo područja: Ravna Romanija 1,2,3 i 4 od 7:00 - 8:00 časova.

Višegrad: Planirani su radovi na 10 kV dalekovodu Međeđa, u periodu od 8:00-14:00 časova, bez napajanja električnom energijom će ostati potrošači koji se napajaju sa trafo područja: Drinsko 2, Drinsko, Stražbenica, Šip, Meremišlje, Jezernice, Repuševići.

Novo Goražde: Zbog planiranih radova na 10 kV dalekovodu Grad-odlaz Ustiprača, u periodu od 14:00-15:00 časova, bez napajanja električnom energijom će ostati potrošačikoji se napajaju sa trafo područja: Podljutače, Silos, Hladnjača, Centar, Centar 1, Podmašići, Mašići, Nešćenje, Pitino Polje, Vlahovići, Trebeško Brdo, Međurječje, Avlija, Karovići, Slatina, Batovo, Zapljevac, Hrljatovići, Hladila i Ustiprača.

Planski radovi na 10 kV dalekovodu Živojevići, u periodu od 9:00 - 16:00 časova, bez napajanja električnom energijom će ostati potrošači koji se napajaju sa trafo područja: Živojevići, Šovšići, Krče, Bogdanići, Pršeši, Borak brdo i Kostenik.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po suvim kolovozima, a u Hercegovini po mokrim i klizavim zbog kiše koja je padala tokom noći, dok magla mjestimično smanjuje vidljivost na području Kneževa i Doboja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac - granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom uz postavljene semafore.

U Republici Srpskoj od 22.00 do 5.00 časova na snazi je zabrana kretanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, osim graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača, koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH: Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Kozarska Dubica, Gabela Polje.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Ulazak stranim državljanima u BiH zbog poslovnih obaveza dozvoljen je samo ako imaju potvrdu o negativnosti testa na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova, kao i pozivno pismo kompanije koju dolazi da posjeti.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorile sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Klobuk.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno sa temperaturom do 29 stepeni Celzijusovih.

Povremeno može biti i kratkih perioda sa slabom kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 24 do 29 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Naš grad bogatiji za tri djevojčice Naš grad bogatiji za tri djevojčice
Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 30m
    0
  • Slani mafini
    16h 51m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    18h 46m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    16h 40m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    11h 9m
    3