Град богатији за три становника

22.10.2024. 08:29
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су дјечак и двије дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражила су 73 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале:

Пале,

У уторак, сриједу, и петак, због радова на 10 kV воду Стамболчић, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 15.00 часова потрошачима у насељима: Кременита брда, Јахорински поток, Ски комплекс „Гондола“, фирме „Мраз“ д.о.о. Пале и „Недомекс“ д.о.о. Пале.

Источни Стари Град,

Због хитних радова на 10 kV воду Лапишница доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова у каменолому „Лапишница“ и МХЕ „Миљацка“.

Источна Илиџа,

Због радова на 10 kV воду Грлица доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 12.00 часова потрошачима у улицама: 4. августа, Српских јунака, Солунској, Бранка Топића, Милоша Обилића (дио улице), Петра Сарајевског (дио улице).

Вишеград,

У уторак и сриједу, због радова на 10 kV воду Алхос, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Станишевац, Вардиште и Мацуте.

Соколац,

због радова у ТС 110/10/35 kV Соколац организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“ доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према следећем распореду:

КО 10 kV Ново Село, од 9.00 до 10.00 часова; потрошачима у улицама: Грује Новаковића (дио улице), Миће Цуревића, Борка и Ратка Радовића, Симе Дрљаче, те насеља:  Соколачке Њиве, Ћилимара, Ново Село, Берковићи, Врело Биоштице, Кнежина, Палеж, Бабине, Врапци.

КО 10 kV Каљина, од 10.00 до 11.00 часова; насеља: Пусто Село, Боровац, Каљина, Ријећа, Медојевићи, Бањалучица, Цврчићи, Бјеласовићи, Гире, Поретак, Калаузовићи, Рајићи, Врховине, Баре, Заграђе, Мељине, Мангурићи, Крушевци, Пихлице, Шашевци, Ивојевићи, Церибашићи, Г. Драпнићи, Д. Драпнићи, Репушате Луке, Ишерић Брдо, Педише, Буковик и Шахбеговићи.

КО 10 kV Пилана, од 11.00 до 13.30 часова; локалитет бивше фабрије “Романија“, Котловница градског централног гријања.

КО 10 kV Ауто База, од 13.00 до 14.00 часова; насеља: Лазе, Видрићи, Маргетићи, Станића брдо, Кошутица, Прељубовићи, Ранчићи, Жљебови, Геруша, Ладовићи и Мичиводе, те потрошачи “Аутотранспорт“ и “Ћилимара“.

КО 10 kV Унис, од 14.00 до 15.00 часова; насеља Брезјак и Горњи Балтићи-Пуховац, те потрошачи “Инвест Градња“ и “Дуга Пелет“- локација Творница кромпира.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 13 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Магла јутрос смањује видљивост уз ријечне токове Саве, Врбаса, Дрине, Босне и Спрече, у дијеловима Бањалуке, на ширем подручју Приједора, Бихаћа и Велике Кладуше, као и у појединим дијеловима Сарајева.

Коловози су у подручијима са маглом д‌јелимично влажни, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу и на учестале одроне и возачима савјетују опрезну и спорију вожњу и да избјегавају ризична претицања.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралним путним правцима од Бијељине према Брчком, Драготиња - Приједор, Србац - Дервента, Хан Пијесак - Соколац, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионицама Гацко - Тјентиште у Саставцима, Добро Поље - Миљевина, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић - Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

Ради бушачко-минерских радова на регионалном путу Источно Сарајево - Требевић - Брус, на локалитету Златиште, општина Источни Стари Град, у интервалима од 11.00 до 15.00 часова биће привремених краћих обустава саобраћаја у трајању од једном до два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Јабланица - Мостар саобраћај је омогућен за све категорије возила, с тим што је на подручју Доње Јабланице успорен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

И даље је на снази обустава саобраћаја на магистралном путу Јабланица - Блидиње.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

Преко граничног прелаза Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе и она се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано и топло вријеме, уз температуру до 25 степени Целзијусових.

Јутро је хладно и претежно ведро, око ријека и по котлинама честа је магла која ће се понегд‌је задржати и дуже током дана уз хладније вријеме у тим пред‌јелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 17 до 25, у вишим пред‌јелима и мјестима са маглом 13 степени Целзијусових.

Дуваће слаб вјетар источних смјерова или промјенљив.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац нула, Бијељина два, Хан Пијесак и Тузла три, Сарајево четири, Фоча и Рудо пет, Бањалука, Билећа, Чемерно и Брчко шест, Приједор, Добој, Мркоњић Град и Рибник седам, Зеница и Бихаћ осам, Требиње 12 и Неум 16 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Рођене 22 бебе у Српској Рођене 22 бебе у Српској
Сутра сунчано и топло Сутра сунчано и топло
Наш град богатији за два становника Наш град богатији за два становника
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    4h 27m
    6
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    17h 57m
    0
  • Нова правила на Инстаграму: Нема више снимања екрана приватних порука
    16h 17m
    0
  • Судар три возила, једно лице повријеђено
    16h 57m
    0
  • Језива саобраћајна незгода код Приједора
    15h 58m
    0