Grad bogatiji za tri stanovnika

22.10.2024. 08:29
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i dvije djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 73 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale:

Pale,

U utorak, srijedu, i petak, zbog radova na 10 kV vodu Stambolčić, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 15.00 časova potrošačima u naseljima: Kremenita brda, Jahorinski potok, Ski kompleks „Gondola“, firme „Mraz“ d.o.o. Pale i „Nedomeks“ d.o.o. Pale.

Istočni Stari Grad,

Zbog hitnih radova na 10 kV vodu Lapišnica doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova u kamenolomu „Lapišnica“ i MHE „Miljacka“.

Istočna Ilidža,

Zbog radova na 10 kV vodu Grlica doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 12.00 časova potrošačima u ulicama: 4. avgusta, Srpskih junaka, Solunskoj, Branka Topića, Miloša Obilića (dio ulice), Petra Sarajevskog (dio ulice).

Višegrad,

U utorak i srijedu, zbog radova na 10 kV vodu Alhos, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Staniševac, Vardište i Macute.

Sokolac,

zbog radova u TS 110/10/35 kV Sokolac organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“ doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije prema sledećem rasporedu:

KO 10 kV Novo Selo, od 9.00 do 10.00 časova; potrošačima u ulicama: Gruje Novakovića (dio ulice), Miće Curevića, Borka i Ratka Radovića, Sime Drljače, te naselja:  Sokolačke Njive, Ćilimara, Novo Selo, Berkovići, Vrelo Bioštice, Knežina, Palež, Babine, Vrapci.

KO 10 kV Kaljina, od 10.00 do 11.00 časova; naselja: Pusto Selo, Borovac, Kaljina, Rijeća, Medojevići, Banjalučica, Cvrčići, Bjelasovići, Gire, Poretak, Kalauzovići, Rajići, Vrhovine, Bare, Zagrađe, Meljine, Mangurići, Kruševci, Pihlice, Šaševci, Ivojevići, Ceribašići, G. Drapnići, D. Drapnići, Repušate Luke, Išerić Brdo, Pediše, Bukovik i Šahbegovići.

KO 10 kV Pilana, od 11.00 do 13.30 časova; lokalitet bivše fabrije “Romanija“, Kotlovnica gradskog centralnog grijanja.

KO 10 kV Auto Baza, od 13.00 do 14.00 časova; naselja: Laze, Vidrići, Margetići, Stanića brdo, Košutica, Preljubovići, Rančići, Žljebovi, Geruša, Ladovići i Mičivode, te potrošači “Autotransport“ i “Ćilimara“.

KO 10 kV Unis, od 14.00 do 15.00 časova; naselja Brezjak i Gornji Baltići-Puhovac, te potrošači “Invest Gradnja“ i “Duga Pelet“- lokacija Tvornica krompira.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 14 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Magla jutros smanjuje vidljivost uz riječne tokove Save, Vrbasa, Drine, Bosne i Spreče, u dijelovima Banjaluke, na širem području Prijedora, Bihaća i Velike Kladuše, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva.

Kolovozi su u područijima sa maglom d‌jelimično vlažni, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju i na učestale odrone i vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju i da izbjegavaju rizična preticanja.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnim putnim pravcima od Bijeljine prema Brčkom, Dragotinja - Prijedor, Srbac - Derventa, Han Pijesak - Sokolac, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionicama Gacko - Tjentište u Sastavcima, Dobro Polje - Miljevina, Brod na Drini - Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić - Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Radi bušačko-minerskih radova na regionalnom putu Istočno Sarajevo - Trebević - Brus, na lokalitetu Zlatište, opština Istočni Stari Grad, u intervalima od 11.00 do 15.00 časova biće privremenih kraćih obustava saobraćaja u trajanju od jednom do dva puta po pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Jablanica - Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica - Blidinje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Preko graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila teža od pet tona najveće dozvoljene mase i ona se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme, uz temperaturu do 25 stepeni Celzijusovih.

Jutro je hladno i pretežno vedro, oko rijeka i po kotlinama česta je magla koja će se ponegd‌je zadržati i duže tokom dana uz hladnije vrijeme u tim pred‌jelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 17 do 25, u višim pred‌jelima i mjestima sa maglom 13 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar istočnih smjerova ili promjenljiv.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac nula, Bijeljina dva, Han Pijesak i Tuzla tri, Sarajevo četiri, Foča i Rudo pet, Banjaluka, Bileća, Čemerno i Brčko šest, Prijedor, Doboj, Mrkonjić Grad i Ribnik sedam, Zenica i Bihać osam, Trebinje 12 i Neum 16 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Rođene 22 bebe u Srpskoj Rođene 22 bebe u Srpskoj
Sutra sunčano i toplo Sutra sunčano i toplo
Naš grad bogatiji za dva stanovnika Naš grad bogatiji za dva stanovnika
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    2h 11m
    6
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    15h 41m
    0
  • Nova pravila na Instagramu: Nema više snimanja ekrana privatnih poruka
    14h 1m
    0
  • Sudar tri vozila, jedno lice povrijeđeno
    14h 41m
    0
  • Jeziva saobraćajna nezgoda kod Prijedora
    13h 42m
    0