Град и јутрос богатији за дјечака

14.06.2024. 08:34
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 49 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистибуција,

Због радова на 10 kV воду Жупа доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду:

- у периодима од 6.00 до 7.00 часова и од 14.00 до 15.00 часова потрошачима у насељима: Калате, Косово поље, Сасе, Халуге, Чешаљ и Вишеградска бања.

- у периоду од 6.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Гребен, Јелачићи, Брштаница, Милошевићи, Ресник, Коритник, Мушићи, Прелово, Омерагићи, Влаховићи, Гостиља, Дубово, Преловска Ријека, Поздерчићи, Купусовићи, Блаце, Стари Брод, Клашник и Ристићи.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 16 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило су 24 пацијента.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија по мјестимично мокрим коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова магла понегдје смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српска.

На дионици магистралног пута Гацко - Фоча, у мјесту Вратар, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, због расутог материјала са теретног возила.

Измјењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене", као и на дионици магистралног правца Хан Пијесак два - Соколац и на траси Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/.

Једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје, од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, те на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, док је забрањен прелазак возилима чија је маса виша од 30 тона.

Повремене петоминутне обуставе саобраћаја због извођења бушачко-минерских радова на снази су на дионици магистралног пута Љубогошта - Сумбуловац - Подроманија, на локалитету каменолома Рогоушићи у мјесту Пале, као и на дијелу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента.

Због минирања терена на каменолому "Грапска-Костајница" повремене обуставе саобраћаја биће на снази и на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, а минерски радови изводе се и на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина, у кањону ријеке Бистрица.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова у Херцеговачкој улици у Метковићу затворен је гранични прелаз Габела Поље, па се возила преусмјераву на прелазе Дољани и Нова Села, а на прелазу Каракај код Зворника и даље је на снази забрана саобраћаја за возила тежа од пет тона.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити топлије и сунчаније уз умјерену облачност која ће се премјештати од запада ка истоку, а максимална температура биће од 20 до 27 степени Целзијусових.

Јутро је претежно умјерено до претежно облачно и углавном суво, на истоку само још понегдје падакиша која престаје у наставку јутра. Око ријека и по котлинама пролазна магла, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

На крајњем сјеверу и југу претежно је сунчано, а у осталим предјелима умјерено до претежно облачно и углавном суво. Око ријека и по котлинама има магле.

Дуваће вјетар слаб западног и сјеверозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Максимална температура од 20 до 27 степени Целзијусових, у вишим предјелима од 18.

Температура измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак осам, Чемерно девет, Соколац 11,
Бањалука, Мркоњић Град и Нови Град 12, Добој, Приједор, Рибник, Тузла и Сарајево 13, Фоча и Зеница 14, Бијељина, Рудо и Требиње 15, Билећа 16 и Неум 19 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Наставља се промјенљиво и нестабилно вријеме Наставља се промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град јутрос богатији за четири дјечака Наш град јутрос богатији за четири дјечака
Сутра нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином Сутра нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином
Најчитаније
  • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
    11h 57m
    0
  • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
    23h 40m
    0
  • Хан Пијесак: Прва тракторијада окупила око 20 учесника (ВИДЕО)
    20h 9m
    0
  • У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
    22h 11m
    0
  • Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
    11h 12m
    2