Grad i jutros bogatiji za dječaka

14.06.2024. 08:34
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 49 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistibucija,

Zbog radova na 10 kV vodu Župa doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

- u periodima od 6.00 do 7.00 časova i od 14.00 do 15.00 časova potrošačima u naseljima: Kalate, Kosovo polje, Sase, Haluge, Češalj i Višegradska banja.

- u periodu od 6.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Greben, Jelačići, Brštanica, Miloševići, Resnik, Koritnik, Mušići, Prelovo, Omeragići, Vlahovići, Gostilja, Dubovo, Prelovska Rijeka, Pozderčići, Kupusovići, Blace, Stari Brod, Klašnik i Ristići.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 16 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo su 24 pacijenta.

Vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

U Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova magla ponegdje smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpska.

Na dionici magistralnog puta Gacko - Foča, u mjestu Vratar, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, zbog rasutog materijala sa teretnog vozila.

Izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene", kao i na dionici magistralnog pravca Han Pijesak dva - Sokolac i na trasi Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/.

Jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, te na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, dok je zabranjen prelazak vozilima čija je masa viša od 30 tona.

Povremene petominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja bušačko-minerskih radova na snazi su na dionici magistralnog puta Ljubogošta - Sumbulovac - Podromanija, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići u mjestu Pale, kao i na dijelu magistralnog puta Podromanija - Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa.

Zbog miniranja terena na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" povremene obustave saobraćaja biće na snazi i na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, a minerski radovi izvode se i na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrica.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hercegovačkoj ulici u Metkoviću zatvoren je granični prelaz Gabela Polje, pa se vozila preusmjeravu na prelaze Doljani i Nova Sela, a na prelazu Karakaj kod Zvornika i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za vozila teža od pet tona.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti toplije i sunčanije uz umjerenu oblačnost koja će se premještati od zapada ka istoku, a maksimalna temperatura biće od 20 do 27 stepeni Celzijusovih.

Jutro je pretežno umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suvo, na istoku samo još ponegdje padakiša koja prestaje u nastavku jutra. Oko rijeka i po kotlinama prolazna magla, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na krajnjem sjeveru i jugu pretežno je sunčano, a u ostalim predjelima umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suvo. Oko rijeka i po kotlinama ima magle.

Duvaće vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura od 20 do 27 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 18.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Han Pijesak osam, Čemerno devet, Sokolac 11,
Banjaluka, Mrkonjić Grad i Novi Grad 12, Doboj, Prijedor, Ribnik, Tuzla i Sarajevo 13, Foča i Zenica 14, Bijeljina, Rudo i Trebinje 15, Bileća 16 i Neum 19 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za dječaka Grad bogatiji za dječaka
Sutra sunčano i veoma toplo, do 36 stepeni Celzijusovih Sutra sunčano i veoma toplo, do 36 stepeni Celzijusovih
Naš grad bogatiji za dječaka Naš grad bogatiji za dječaka
Najčitanije
  • Grad Katera u Bosni
    2h 46m
    0
  • Major Lister sa Košara - priča o psu koji je čuvao srpsku vojsku
    4h 13m
    0
  • Radnica kladionice u Istočnoj Ilidži osumnjičena za pronevjeru 40.000 KM
    2h 32m
    0
  • Mirončuk Sergej Aleksandrovič, ruski dobrovoljac koji je dao život za Republiku Srpsku (FOTO)
    4h 59m
    6
  • Tri simptoma zapušenih krvnih sudova koji mogu izazvati infarkt
    18h 21m
    0