Град и јутрос богатији за дјевојчицу

18.10.2024. 08:39
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 56 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале:

Источни Стари Град,

Због хитних радова на 10 kV отцјепу Њеманица – Гњило брдо доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 12.00 часова потрошачима у насељима: Њеманица, Гњило брдо, Мразовац и Гобеље.

Источна Илиџа,

Због радова на 10 kV воду Лукавица доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 12.00 часова потрошачима у улицама: Друге сарајевске бригаде, Милоша Обилића, Ристе Анђића, Војводе Живојина Мишића, Петра Сарајевског, Српских палих бораца, Срђана Кнежевића и Равногорској улици.

Фоча,

Због радова на 10 kV воду Челебићи доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 17.00 часова потрошачима у насељима Челебићи и Мештревац.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Међеђа доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду  од 8.00 до 12.00 часова потрошачима  у насељима: Међеђа, Каоштице, Цријеп, Рохци, Ђипи, Бродар, Цера, Ватриште, Ораховци и Холујаци.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралним путним правцима од Бијељине према Брчком, Драготиња-Приједор, Србац-Дервента, Хан-Пијесак-Соколац, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, Добро Поље-Миљевина, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

На дионици магистралног пута Јабланица-Мостар саобраћај је омогућен за све категорије возила, с тим што је на подручју Доње Јабланице успорен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом. И даље је на снази обустава саобраћаја на магистралном путу Јабланица-Блидиње.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Преко граничног прелаза Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преко тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на граничном прелазу Рача, док аутобуси могу користити прелазу Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ у првом дијелу дана биће претежно облачно са падавинама, само се на сјевероистоку очекује суво и сунчаније.

Магла се очекује углавном на западу, као и у брдско-планинским пределима и уз ријеке и понегд‌је се може дуже задржавати, те ће у тим мјестима бити свјежије, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана облачно и тмурно, краткотрајна киша је могућа на југу и западу, а увече на сјеверу.

Вјетар слаб до умјерен промјенљив или источних смјерова.

Највиша дневна температура ваздуха од 16 на западу до 21 на сјевероистоку, у вишим пред‌јелима на западу и у мјестима гд‌је се магла дуже задржи од 14 степени Целзијусових.

На сјевероистоку јутрос преовладава сунчано вријеме уз умјерену облачност, а у осталим крајевима претежно облачно. Киша је забиљежена у Херцеговини, у западним, сјеверозападним и д‌јелимично централним подручјима, објавио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Соколац, Хан Пијесак седам, Бијељина, Сребреница и Тузла осам, Зворник, Сребреница 10, Добој, Мраковица, Нови Град, Чемерно, Вишеград, Бихаћ и Сарајево 11, Бањалука, Калиновик, Приједор, Гацко, Кнежево, Мркоњић Град, Рибник, Рудо, Дрвар и Сански Мост 12, Фоча и Бугојно 13, Билећа, Шипово, Требиње, Ливно и Јајце 14, Широки Бријег и Зеница 15, Мостар 16 и Неум 18 степени Целзијусових.

Највише кише у претходна 24 часа пало је на Мраковици 12 литара по метру, квадратном, у Приједору девет, у Дринићу осам, у Новом Граду и Српцу седам, у Мркоњић Граду и Билећи пет, у Требињу, Бањалуци, Шипову четири, на Хан Пијеску два, у Кнежеву, Зворнику, Добоју, Фочи један литар.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно с кишом Сутра облачно с кишом
Наш град богатији за дјевојчицу Наш град богатији за дјевојчицу
Сутра облачно, понегдје киша Сутра облачно, понегдје киша
Најчитаније
  • Албанац који је задужио Србе
    2h 0m
    6
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    22h 6m
    0
  • Пацијент физички напао докторицу у Братунцу
    23h 49m
    0
  • Шеховац: Алија Изетбеговић - ратни злочинац јер је земљу увео у рат
    23h 45m
    11
  • Радник "Електро-Херцеговине" животно угрожен након пада са стуба
    20h 56m
    0