Grad i jutros bogatiji za djevojčicu

18.10.2024. 08:39
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 56 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale:

Istočni Stari Grad,

Zbog hitnih radova na 10 kV otcjepu Njemanica – Gnjilo brdo doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 12.00 časova potrošačima u naseljima: Njemanica, Gnjilo brdo, Mrazovac i Gobelje.

Istočna Ilidža,

Zbog radova na 10 kV vodu Lukavica doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 12.00 časova potrošačima u ulicama: Druge sarajevske brigade, Miloša Obilića, Riste Anđića, Vojvode Živojina Mišića, Petra Sarajevskog, Srpskih palih boraca, Srđana Kneževića i Ravnogorskoj ulici.

Foča,

Zbog radova na 10 kV vodu Čelebići doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 17.00 časova potrošačima u naseljima Čelebići i Meštrevac.

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Međeđa doći će do privremenog  prekida u isporuci električne energije u periodu  od 8.00 do 12.00 časova potrošačima  u naseljima: Međeđa, Kaoštice, Crijep, Rohci, Đipi, Brodar, Cera, Vatrište, Orahovci i Holujaci.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 17 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnim putnim pravcima od Bijeljine prema Brčkom, Dragotinja-Prijedor, Srbac-Derventa, Han-Pijesak-Sokolac, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, Dobro Polje-Miljevina, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica-Blidinje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Preko graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na graničnom prelazu Rača, dok autobusi mogu koristiti prelazu Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH u prvom dijelu dana biće pretežno oblačno sa padavinama, samo se na sjeveroistoku očekuje suvo i sunčanije.

Magla se očekuje uglavnom na zapadu, kao i u brdsko-planinskim predelima i uz rijeke i ponegd‌je se može duže zadržavati, te će u tim mjestima biti svježije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana oblačno i tmurno, kratkotrajna kiša je moguća na jugu i zapadu, a uveče na sjeveru.

Vjetar slab do umjeren promjenljiv ili istočnih smjerova.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 na zapadu do 21 na sjeveroistoku, u višim pred‌jelima na zapadu i u mjestima gd‌je se magla duže zadrži od 14 stepeni Celzijusovih.

Na sjeveroistoku jutros preovladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, a u ostalim krajevima pretežno oblačno. Kiša je zabilježena u Hercegovini, u zapadnim, sjeverozapadnim i d‌jelimično centralnim područjima, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac, Han Pijesak sedam, Bijeljina, Srebrenica i Tuzla osam, Zvornik, Srebrenica 10, Doboj, Mrakovica, Novi Grad, Čemerno, Višegrad, Bihać i Sarajevo 11, Banjaluka, Kalinovik, Prijedor, Gacko, Kneževo, Mrkonjić Grad, Ribnik, Rudo, Drvar i Sanski Most 12, Foča i Bugojno 13, Bileća, Šipovo, Trebinje, Livno i Jajce 14, Široki Brijeg i Zenica 15, Mostar 16 i Neum 18 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u prethodna 24 časa palo je na Mrakovici 12 litara po metru, kvadratnom, u Prijedoru devet, u Driniću osam, u Novom Gradu i Srpcu sedam, u Mrkonjić Gradu i Bileći pet, u Trebinju, Banjaluci, Šipovu četiri, na Han Pijesku dva, u Kneževu, Zvorniku, Doboju, Foči jedan litar.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno s kišom Sutra oblačno s kišom
Naš grad bogatiji za djevojčicu Naš grad bogatiji za djevojčicu
Sutra oblačno, ponegdje kiša Sutra oblačno, ponegdje kiša
Najčitanije
  • Albanac koji je zadužio Srbe
    3h 9m
    6
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    23h 15m
    0
  • Radnik "Elektro-Hercegovine" životno ugrožen nakon pada sa stuba
    22h 5m
    0
  • Protest radnika Doma zdravlja Bratunac u znak podrške pretučenoj doktorici
    18h 54m
    0
  • Banjalučanki neophodan novac za liječenje, u funkciji humanitarni broj 1413
    18h 31m
    0