Град јутрос богатији за дјевојчицу

30.09.2024. 08:45
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођенa је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 13 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражила су 34 пацијента.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се у Републици Српској и ФБиХ  јутрос одвија несметано, осим на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Појачан је саобраћај не прелазу Велика Кладуша на излазу из БиХ према Хрватској, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Због реконструкције улице Ненада Костића у Залужанима је обустављен саобраћај на искључној саобраћајници магистралног пута Клашнице-Шарговац, а измијењен је и режим саобраћаја на дионицама магистралног пута Милићи-Власеница и Власеница-Хан Пијесак.

На мосту у Шепку, између Србије и Републике Српске, забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона, а осовинско оптерећење девет тона.

Из АМС-а напомињу да се током преласка моста, на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преко тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на граничном прелазу Рача, док аутобуси могу користити прелазу Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас се у првом дијелу дана очекује претежно сунчано и прохладно вријеме, а послије подне доћи ће до пораста облачности.

Током јутра понегд‌је око ријека и по котлинама могућа је магла, а од средине дана доћи ће до наоблачење са запада које ће се ширити ка истоку и сјеверу. Постепено разведравање очекује се прво у Крајини, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних смјерова. Вјетар ће у Херцеговини током првог дијела дана бити умјерен, на ударе појачана бура, која ће током дана слабити.

Дневна температура ваздуха од 13 до 18, на југу до 21, у вишим пред‌јелима од девет степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава мало до умјерено облачно и сунчано вријеме. Сунчаније је било на југу.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница минус пет, Хан Пијесак минус један, Дринић нула, Кнежево, Чемерно и Шипово један, Мркоњић Град, Соколац и Рибник два, Приједор, Бихаћ и Тузла три, Бањалука, Сребреница, Нови Град, Гацко и Мраковица четири, Добој, Србац и Зеница пет, Зворник и Сарајево шест, Фоча и Рудо седам, Бијељина, Вишеград, Билећа и Брчко осам, Требиње 11, те Мостар и Неум 13 степни Целзијусових.

У протекла 24 часа на Хан Пијеску је пало 11 литара кише по метру квадратном, у Бијељини осам, у Зворнику шест, у Сребреници пет, у Рудом, на Сокоцу и у Вишеграду два, а у Рибнику, Кнежеву и Шипову по један.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас киша Данас киша
Сутра киша и осјетно свјежије Сутра киша и осјетно свјежије
Јутрос сунчано, слиједи наоблачење са кишом и пљусковима Јутрос сунчано, слиједи наоблачење са кишом и пљусковима
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    49m
    0
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    15h 10m
    0
  • Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста
    20h 48m
    1
  • Ванилице са орасима
    21h 37m
    0
  • Шахиста Предраг Батинић првак Града Источно Сарајево
    16h 41m
    0