Grad jutros bogatiji za djevojčicu

30.09.2024. 08:45
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 34 pacijenta.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 17 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i FBiH  jutros odvija nesmetano, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Pojačan je saobraćaj ne prelazu Velika Kladuša na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije ulice Nenada Kostića u Zalužanima je obustavljen saobraćaj na isključnoj saobraćajnici magistralnog puta Klašnice-Šargovac, a izmijenjen je i režim saobraćaja na dionicama magistralnog puta Milići-Vlasenica i Vlasenica-Han Pijesak.

Na mostu u Šepku, između Srbije i Republike Srpske, zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona, a osovinsko opterećenje devet tona.

Iz AMS-a napominju da se tokom prelaska mosta, na mostu se istovremeno mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje-Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na graničnom prelazu Rača, dok autobusi mogu koristiti prelazu Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas se u prvom dijelu dana očekuje pretežno sunčano i prohladno vrijeme, a poslije podne doći će do porasta oblačnosti.

Tokom jutra ponegd‌je oko rijeka i po kotlinama moguća je magla, a od sredine dana doći će do naoblačenje sa zapada koje će se širiti ka istoku i sjeveru. Postepeno razvedravanje očekuje se prvo u Krajini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova. Vjetar će u Hercegovini tokom prvog dijela dana biti umjeren, na udare pojačana bura, koja će tokom dana slabiti.

Dnevna temperatura vazduha od 13 do 18, na jugu do 21, u višim pred‌jelima od devet stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Sunčanije je bilo na jugu.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica minus pet, Han Pijesak minus jedan, Drinić nula, Kneževo, Čemerno i Šipovo jedan, Mrkonjić Grad, Sokolac i Ribnik dva, Prijedor, Bihać i Tuzla tri, Banjaluka, Srebrenica, Novi Grad, Gacko i Mrakovica četiri, Doboj, Srbac i Zenica pet, Zvornik i Sarajevo šest, Foča i Rudo sedam, Bijeljina, Višegrad, Bileća i Brčko osam, Trebinje 11, te Mostar i Neum 13 stepni Celzijusovih.

U protekla 24 časa na Han Pijesku je palo 11 litara kiše po metru kvadratnom, u Bijeljini osam, u Zvorniku šest, u Srebrenici pet, u Rudom, na Sokocu i u Višegradu dva, a u Ribniku, Kneževu i Šipovu po jedan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas kiša Danas kiša
Sutra kiša i osjetno svježije Sutra kiša i osjetno svježije
Jutros sunčano, slijedi naoblačenje sa kišom i pljuskovima Jutros sunčano, slijedi naoblačenje sa kišom i pljuskovima
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    53m
    0
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    15h 14m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    20h 52m
    1
  • Vanilice sa orasima
    21h 41m
    0
  • Šahista Predrag Batinić prvak Grada Istočno Sarajevo
    16h 45m
    0