Град јутрос богатији за два становника

17.09.2021. 08:14
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражила су 42 пацијента.

Електродистрибуција:

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Добрун данас ће доћи  до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.00 до 19.00 часова у насељима: Добрунска Ријека, Пољанице и Бјељајци.

Саопштење КП "Водовод и канализација" а.д. Источно Сарајево:

РАСПОРЕД РЕДУКЦИЈА ВОДЕ за данас, 17. септембар

Од 6:00 до 14:00 – насеља: Младичко поље (Доње Младице 1,2,3 и 4 као и Горње Младице, Бијело Поље, насеље Мирослава Берјана (Фамосово насеље), дио Касиндолског батаљона од раскрснице Бијелог Поља до раскрснице за улицу Царице Милице, дио Спасовданске улице (од Касиндолског батаљона до кафића „Арт“), дио Хиландарске улице ( од Касиндолског батаљона до пицерије „Мозаик“),дио Дечанске улице (непарни бројеви), Академика Борише Старовића, улица Симе Милутиновића Сарајлије, улица Змај Јовина.

Од 14:00 до 22:00 – насеља: Топлик од чесме у Топлику према ЕТФ-у, улице: Ђуре Јакшића,дио Цара Душана, дио Цара Лазара, Карађорђева, дио Николе Тесле, Бранка Радичевића, Младичка и Бојовића улица, Прве Сарајевске бригаде, дио Спасовданске улице (од раскрснице са улицом Стефана Немање до кафе „Арта“), дио Хиландарске улице (од раскрснице Прве Сарајевске Бригаде до раскрснице са улицом Моме Капора) и дио Дечанске улице (од кружног тока до објекта „Зеленара“)

Од 22:00 до 6:00 – насеља: Војковићи, Крупац и дио насеља од кружног тока према Тилави до насеља Враце (улице: дио Војводе Радомира Путника , насеље Прљево Брдо, Јована Рашковића, дио Озренске).

Од 9:00 до 16:00 – насеља: Добриња IV, насеље Старосједилаца и улица Иве Андрића.

Из КП "Водовод и канализација" Источно Сарајево обавјештавају становнике наведених општина да сва остала насеља која нису поменута, због смањеног притиска у мрежи ће периодично бити у одређеној редукцији.

Грађане моле за разумијевање и да воду троше рационално.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су једну интервенција у посљедња 24 часа.

Пале:

Запаљено путничко моторно возило „голф 2“ у Сумбуловцу. Интервенисала два ватрогасца са једним ватрогасним возилом у времену од 15.03 до 15.43 часова. Пожар угашен.

На путевима у Републици Српској и ФБиХ  вози се по претежно сувим коловозима, без застоја и посебних ограничења, а маглаеу јутарњим часовима има на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове.

Успорено, уз измјене, саобраћа се на дионицама Црквине-Модрича, Шешлије-Јоховац, Градишка-Нова Топола, Устипрача-Међеђа, Фоча-Драгочава, Котор Варош-Ободник, те у тунелима "Каловита брда" /Љубогошта-Пале/ и Угар /Црна Ријека-граница Републике Српске/.

Деминерски радови се изводе на дионицама магистралног пута Брод-Оџак, мјесто Клакар Доњи, Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци и на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/. Током радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима у БиХ не чека се дуже од 30 минута.

У Републици Српској и ФБиХ  данас се очекује нестабилно вријеме, мјестимично с кишом и пљусковима праћеним грмљавином.

Слаба киша прије подне ће мјестимично падати на сјеверу, југозападу и југу, гдје су могуће и локалне нестабилности, а у осталим предјелима биће суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана се повећање облачности очекује са запада и сјевера, па ће мјестимично падати киша, а постојаће и услови за пљускове праћене грмљавином.

Увече се очекује престанак нестабилности, уз промјенљиво облачно и углавном суво вријеме.

Дијелом на западу и сјеверу, те на крајњем истоку остаће облачно, мјестимично уз кишу. Дуваће вјетар промјењивих праваца.

Дневна температура ваздуха од 22 до 28 степени Целзијусових, послије подне у паду, посебно на западу и сјеверозападу.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у већини крајева преовладава претежно облачно вријеме.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    16h 36m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    23h 17m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    3h 40m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    15h 24m
    0
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    13h 51m
    0