Grad jutros bogatiji za dva stanovnika

17.09.2021. 08:14
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 42 pacijenta.

Elektrodistribucija:

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Dobrun danas će doći  do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 7.00 do 19.00 časova u naseljima: Dobrunska Rijeka, Poljanice i Bjeljajci.

Saopštenje KP "Vodovod i kanalizacija" a.d. Istočno Sarajevo:

RASPORED REDUKCIJA VODE za danas, 17. septembar

Od 6:00 do 14:00 – naselja: Mladičko polje (Donje Mladice 1,2,3 i 4 kao i Gornje Mladice, Bijelo Polje, naselje Miroslava Berjana (Famosovo naselje), dio Kasindolskog bataljona od raskrsnice Bijelog Polja do raskrsnice za ulicu Carice Milice, dio Spasovdanske ulice (od Kasindolskog bataljona do kafića „Art“), dio Hilandarske ulice ( od Kasindolskog bataljona do picerije „Mozaik“),dio Dečanske ulice (neparni brojevi), Akademika Boriše Starovića, ulica Sime Milutinovića Sarajlije, ulica Zmaj Jovina.

Od 14:00 do 22:00 – naselja: Toplik od česme u Topliku prema ETF-u, ulice: Đure Jakšića,dio Cara Dušana, dio Cara Lazara, Karađorđeva, dio Nikole Tesle, Branka Radičevića, Mladička i Bojovića ulica, Prve Sarajevske brigade, dio Spasovdanske ulice (od raskrsnice sa ulicom Stefana Nemanje do kafe „Arta“), dio Hilandarske ulice (od raskrsnice Prve Sarajevske Brigade do raskrsnice sa ulicom Mome Kapora) i dio Dečanske ulice (od kružnog toka do objekta „Zelenara“)

Od 22:00 do 6:00 – naselja: Vojkovići, Krupac i dio naselja od kružnog toka prema Tilavi do naselja Vrace (ulice: dio Vojvode Radomira Putnika , naselje Prljevo Brdo, Jovana Raškovića, dio Ozrenske).

Od 9:00 do 16:00 – naselja: Dobrinja IV, naselje Starosjedilaca i ulica Ive Andrića.

Iz KP "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo obavještavaju stanovnike navedenih opština da sva ostala naselja koja nisu pomenuta, zbog smanjenog pritiska u mreži će periodično biti u određenoj redukciji.

Građane mole za razumijevanje i da vodu troše racionalno.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su jednu intervencija u posljednja 24 časa.

Pale:

Zapaljeno putničko motorno vozilo „golf 2“ u Sumbulovcu. Intervenisala dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom u vremenu od 15.03 do 15.43 časova. Požar ugašen.

Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH  vozi se po pretežno suvim kolovozima, bez zastoja i posebnih ograničenja, a maglaeu jutarnjim časovima ima na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Usporeno, uz izmjene, saobraća se na dionicama Crkvine-Modriča, Šešlije-Johovac, Gradiška-Nova Topola, Ustiprača-Međeđa, Foča-Dragočava, Kotor Varoš-Obodnik, te u tunelima "Kalovita brda" /Ljubogošta-Pale/ i Ugar /Crna Rijeka-granica Republike Srpske/.

Deminerski radovi se izvode na dionicama magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji, Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci i na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/. Tokom radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima u BiH ne čeka se duže od 30 minuta.

U Republici Srpskoj i FBiH  danas se očekuje nestabilno vrijeme, mjestimično s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom.

Slaba kiša prije podne će mjestimično padati na sjeveru, jugozapadu i jugu, gdje su moguće i lokalne nestabilnosti, a u ostalim predjelima biće suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana se povećanje oblačnosti očekuje sa zapada i sjevera, pa će mjestimično padati kiša, a postojaće i uslovi za pljuskove praćene grmljavinom.

Uveče se očekuje prestanak nestabilnosti, uz promjenljivo oblačno i uglavnom suvo vrijeme.

Dijelom na zapadu i sjeveru, te na krajnjem istoku ostaće oblačno, mjestimično uz kišu. Duvaće vjetar promjenjivih pravaca.

Dnevna temperatura vazduha od 22 do 28 stepeni Celzijusovih, poslije podne u padu, posebno na zapadu i sjeverozapadu.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u većini krajeva preovladava pretežno oblačno vrijeme.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    6h 21m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 31m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 3m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    18h 22m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    22h 25m
    0