Град јутрос богатији за два становника

04.11.2021. 08:02
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак и једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 51 пацијент.

Електродистрибуција:

Јаки удари вјетра, дана 3/4. 11. 2021 изазвали бројне кварове на мрежи и то:

 Општина Ново Горажде, квар на далеководу Град,без напајања градско језгро,

 Општина Соколац, кварови на комплетним трасама далековода Каљина и Пилана,

 Општина Источни Стари Град, квар на комплетној траси  далековода Лапишница,

Општина Фоча, квар на комплетној траси далековода Тјентиште.

Општина Пале, планирани радови за дан 4. 11. на дијелу 10 кВ вода КОМПЕС, у интревалима 8.00- 8.30 и 11.00-11.30. Без напајања остају потрошачи у насељима Каловита Брда, Трњице, Горњи и Доњи Прибањ, Стара Станица.

Водоснабдијевање града питком водом уредно.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 22 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 9 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у посљедња 24 часа.

На путевима у Републици Српској и ФБиХ коловози су претежно мокри, у котлинама и дуж ријечних токова мјестимични има магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на јаке ударе вјетра на подручју Херцеговине и Сарајевско-романијске регије и истичу да је на свим дионицама неопходна опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На путевима у БиХ обавезно је посједовање зимске опреме, без обзира на временске услове.

Зимска опрема обухвата пнеуматике за зимску употребу на свим точковима возила или пнеуматике за зимску употребу на погонским точковима и ланце за снијег, односно друге уређаје за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Под зимском опремом сматрају се и пнеуматици за љетну употребу на свим точковима са минималном дубином газећег слоја четири милиметра и ланцима за снијег.

На дионици магистралног пута Пале-Подграб измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова у тунелу "Стамболчић".

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Мостар - Невесиње, дионица Бакрачуша - Невесиње.

На магистралном путу Брчко-Бијељина од 7.00 до 17.00 часова, због радова, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, као и на дионици магистралног пута Рача-Бијељина, у рејону Раче.

Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, на подручју општине Фоча, у времену од 8.00 до 16.00 часова повремено ће бити обустављан саобраћај у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

На том магистралном путу путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта.

Због деминерских радова на магистралном путу на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, од 8.15 до 15.00 часова, повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дионици регионалног пута Бистрица - Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица - Подграб један измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова, као и на дионици регионалног пута Шипово - граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/.

Због радова на дионици регионалног пута Добро Поље - Јажићи - Грајсољци, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће преовладавати облачно вријеме са кишом, на југу са пљусковима и грмљавином, те највишом температуром од 14 до 21 степен Целзијусов.

Јутро је претежно до потпуно облачно, локално са слабом кишом или пљуском праћеним грмљавином, а могући су и краћи сунчани интервали у пријеподневним часовима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода

Током дана биће облачно са падавинама мјестимично, у јужним предјелима са пљусковима праћеним грмљавином и појачаним вјетром у зони падавина. Укупна количина падавина ће локално бити и обилнија.

Дуваће јак јужни и југозападни вјетар са олујним ударима који ће послије подне бити у слабљењу, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница шест, Бањалука, Нови Град, Гацко 12, Приједор и Бијељина 13, Невесиње и Градачац 14, Ливно и Сански Мост 15, Добој, Соколац и Бихаћ 16, Зеница 17, Билећа, Сарајево и Дрвар 18, Зворник и Јајце 19, Мостар и Неум 20, те Вишеград и Тузла 21 степен Целзијусов.

Највише падавина у протекла 24 часа забиљежено је на Чемерну 73,6 литара по метру квадратном, а потом у Невесиње 47,5, Билећи 41,3 и Дринићу 33,4 литра.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    7h 59m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    21h 41m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 9m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 0m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 1m
    0