Град јутрос богатији за једног дјечака

22.11.2021. 08:45
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су два пацијента.

Електродистрибуција:

Источно Ново Сарајево,

Због радова на дијелу 10 kV вода Тилава доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 14:00 часова потрошачима насеља: Топлик, Тилава, Клек, Тврдимићи, Росуље, Томино Брдо, Козаревићи, Станојевићи, Петровићи, Студенковићи, Међуши, Кумани, Луке и Павловац (Требевић).

Пале,

Због радова у ТС 110/10/35 kV Пале организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне у периоду  од 8:00 до 11:00 часова у насељима: Сумбуловац, Сињево и Браја.

Чајниче,

Због радова на дијелу 10 kV вода Луке-Миљено доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 12:00 часова потрошачима насеља: Миљено, Безујно, Бучковићи, Поповићи, Првањ, Гај, Поникве, Стражица, Ждријело, Батовићи, Трпиње, Козара, Поткозара и Брента Црни Бор.

Град уредно снабдијевен водом. 

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 48 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 16 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у посљедња 24 часа.

На путевима у Републици Српској и ФБиХ због ниске јутарње температуре и мраза, у вишим планинским предјелима и преко превоја, могућа је поледица, посебно на магистралном путу Хан Пијесак - Соколац, на локалитету Жљебова.
Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске возачима скрећу пажњу на мјестимичну маглу у котлинама и дуж ријечних токова, а на дионицама у усјецима и поред камених косина, на могуће одроне, земље и камења на коловоз.

Посједовање зимске опреме је обавезно.

Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Шћепан Поље, у времену од 8.00 до 16.00 повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

На том путу због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута на локалитету мјеста Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, у времену од 8.15 до 15.00 часова повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица - Подграб један, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно облачно вријеме, послије подне са кишом и температуром од седам до 11, на југу око 13 степени Целзијусових.

Јутро је умјерено до претежно облачно, на југу мјестимично са кишом, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана киша ће повремено падати и у осталим крајевима, а на југу ће бити услова за грмљавину.

Уз пад температуре увече на високим планинама могућ је слаб снијег.

Дуваће слаб вјетар, углавном сјеверни и сјеверозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Приједор, Соколац и Сански Мост нула, Бањалука, Добој, Бијељина, Бјелашница и Зеница један, Вишеград и Тузла два, Мркоњић Град три, Сребреница и Сарајево четири, Чемерно, Гацко, Дрвар, Иван-седло пет, Билећа и Градачац осам, Ливно девет, Требиње и Мостар 10, те Неум 13 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сунчано уз умјерену облачност и мало топлије Сунчано уз умјерену облачност и мало топлије
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Промјенљиво са повременом слабом кишом Промјенљиво са повременом слабом кишом
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 30m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 44m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 34m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 59m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 32m
    0