Гради се трамвајска пруга до Храснице

10.03.2022. 21:47
0
ИЗВОР: klix.ba

Влада Кантона Сарајево је данас објавила Позив за доставу понуда за одабир извођача радова за пројект изградње трамвајске пруге од Илиџе до Храснице.

Пројект подразумијева 12,96 километара пруге са 20 изграђених стајалишта и окретницама на Илиџи и у Храсници.

- Након скоро 40 година приче о трамвајској прузи до Храснице, данас је расписан тендер за извођача радова. У првом дијелу мандата 2019. године покренуо сам овај пројекат. Сада сам још задовољнији што је Влада препознала моје иницијативе и залагања и што смо дошли до овога што имамо данас - рекао је кантонални министар саобраћаја Аднан Штета.

Рок за доставу понуда је 9. мај.

Крајем прошле године, након што су премијер Един Форто и министар Штета потписали мандатно писмо са ЕБРД-ом, расписан је тендер за надзор и направљени су први кораци за почетак реализације овог пројекта.

- Откад знам за себе слушам легенду о трамвају за Храсницу. Сада легенду претварамо у стварност. Изградићемо пругу и купити трамваје којима ће се грађани возити и до Храснице. Ту инфраструктуру ће пратити економски и други развој. Унапређење јавног превоза и проширење трамвајске пруге и тролејбуске мреже мора бити стратешко опредјељење свих наредних влада. Када томе додамо унапређење и проширење бициклистичких стаза, можемо рећи да се крећемо према Европи када говоримо о квалитету живота у Сарајеву - истакао је премијер Форто.

Изградња трамвајске пруге до Храснице је, како наводи начелник Нермин Музур, историјски пројект за општину Илиџа.

- Дуго смо чекали на овај пројект, слушали о њему, зато сам поносан на опредијељеност Владе Кантона Сарајево за реализацију овог пројекта и на сарадњу са министром Штетом, са којима чинимо историјски тренутак за Храсницу и Илиџу. За становнике наше општине свакодневница ће бити олакшана, а стандард живота квалитетнији. Данашње расписивање тендера је одличан поклон свим становницима Илиџе уочи 12. марта, Дана наше општине - закључио је начелник Музур.

Поступак набавке ће се проводити путем ЕБРД-овог портала за е-набавку за клијенте ЕЦЕПП и тим путем заинтересовани понуђачи могу приступити документацији.

Коментари 0
Повезане вијести
Одвајање Илиџе (Дванаест жигосаних, прича друга) Одвајање Илиџе (Дванаест жигосаних, прича друга)
На Илиџи ухапшено лице због трговине дрогом На Илиџи ухапшено лице због трговине дрогом
На Илиџи опљачкана бензинска пумпа На Илиџи опљачкана бензинска пумпа
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    17h 12m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    16h 1m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 38m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 43m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    18h 11m
    0