Грађани Источног Сарајева се мрзну, а из „Топлана“ нема одговора

27.09.2022. 13:18
9
ИЗВОР: katera.news

Порталу Катера јавио се читалац који је скренуо пажњу на то да су Топлане – ИНС а.д. Источно Ново Сарајево требало да почну са грејном сезоном за кориснике 23. и 24. септембра, а нису то учиниле.

Наиме, на интернет страници ове топлане пише да "сезона гријања почиње након што се претходна три узастопна дана утврди средња дневна температура ваздуха од 12ºC или нижа, а према подацима надлежне метеоролошке службе, и то најкасније 15. октобра".

- Термоенергетска постројења и инсталације даваоца услуге и корисника услуге треба да буду погонски спремни од 20. септембра до 20. маја. Сезона гријања завршава након што се претходна три узастопна дана утврди средња дневна температура ваздуха виша од 12ºC, а према подацима надлежне метеоролошке службе, и то најраније 15. априла наредне године наводи се на страници.

Слика

Фото: Screenshot

С обзиром на то да је температура ваздуха прошле седмица значајно пала, те да су били испуњени услови за почетак сезоне гријања, а да до тога није дошло, редакција портала Катера се обратила "Топланама", желећи да добије одговор.

Међутим, нисмо добили одговор јер в.д. директор Дејан Берјан није одговарао на позиве и поруке. Информације нисмо успјели добити ни од запосленика којег смо контактирали на званични број који пише на страници "Топлана".

Коментари 9
  • Generic placeholder image
    Istina 28.09.2022. 10:07
    Propaliteti. A u federalnom Sarajevu već 7 dana toplane griju, tamo je ko biva hladnije,jel de?? Sram vas i stid bilo. Neradnici, samo gledate kako da nekoga prevarite i na lopovluk na brzimu "uzmete". U tome vam i život prolazi zadnjih 30 godina.Od poštenja bježite na kilometre.
  • Generic placeholder image
    Dragan 27.09.2022. 23:41
    Aktima Toplana je određeno i smanjenje računa korisnika u odnosu na dane kada nisu grijali, na njihovu žalost s obzirom da je bio vikend 3 dana je 10% manji račun. Lično sam uzeo službeni zapis RHMZ RS i ĆERAĆEMO SE! Brine što servis nije obavljen na vrijeme i naslućuje se i situacija sa mazutom u oktobru....., a nadležne inspekcije i nadzorna tijela kao obično ne postoje. Direktor pod obavezno da nauči da čita, makar akte koje je javno objavio na internet stranici Toplana i da nauči obaveze da ispunjava - mimo troška za Toplane biće nekad i rukovodeća odgovornost. Bivši direktor nije valjao jer je ispunjavao sve obaveze prema korisnicima i podigao preduzeće u vrijeme kad je plin bio džaba. Ovome ne vrijedi ni da Rusi zavrnu plin - uništiće opet Toplane.
  • Generic placeholder image
    Pero 27.09.2022. 21:54
    A što se mrznu?? Upale grijalicu i rešen problem.
  • Generic placeholder image
    Bazzinga 27.09.2022. 21:21
    A gdje mazut?
  • Generic placeholder image
    Nemanja 27.09.2022. 19:43
    Tesko onoj instituciji kojoj je Dejan Berjan direktor...
  • Generic placeholder image
    Zoka 27.09.2022. 16:24
    Direktor se bavi izborima a ne svojim poslom,mi sa malom djecom ispaštamo,a pri tome planira da podigne cijenu grijanja.Sramota...
  • Generic placeholder image
    Koki 27.09.2022. 15:10
    Direktor je zauzet, kupuje glasove za Acu Stanišića!!!
  • Generic placeholder image
    Skijaš 27.09.2022. 15:09
    Pa vi opet birajte tako da vam Dejan Berjan bude direktor toplane.
  • Generic placeholder image
    Maja 27.09.2022. 14:01
    Ali računi uredno stižu svaki mjesec. Sezona grijanja će početi najranije 15. oktobra, ako i tada počne, jer kriza je, a do tada ima još 20 dana. Ko može neka pali grijalicu a ko ne može neka se mrzne. Valjda je to poruka ne odgovaranja na upite. Jer gdje ćeš pitati, šta ima da se griješ, bitno je samo da platiš. Kako za grijanje tako za sve.
Повезане вијести
Писма читалаца: Отказ након 8 дана боловања и 3 мјесеца без плате Писма читалаца: Отказ након 8 дана боловања и 3 мјесеца без плате
Писма читалаца: Зар постоји линија разграничења када треба помоћи људима у невољи? Писма читалаца: Зар постоји линија разграничења када треба помоћи људима у невољи?
Писма читалаца: Становници насеља Луке ускоро неће моћи прићи својим кућама Писма читалаца: Становници насеља Луке ускоро неће моћи прићи својим кућама
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    7h 34m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    23h 4m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    22h 18m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    22h 35m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    10h 5m
    0