Građani Istočnog Sarajeva se mrznu, a iz „Toplana“ nema odgovora

27.09.2022. 13:18
9
IZVOR: katera.news

Portalu Katera javio se čitalac koji je skrenuo pažnju na to da su Toplane – INS a.d. Istočno Novo Sarajevo trebalo da počnu sa grejnom sezonom za korisnike 23. i 24. septembra, a nisu to učinile.

Naime, na internet stranici ove toplane piše da "sezona grijanja počinje nakon što se prethodna tri uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura vazduha od 12ºC ili niža, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najkasnije 15. oktobra".

- Termoenergetska postrojenja i instalacije davaoca usluge i korisnika usluge treba da budu pogonski spremni od 20. septembra do 20. maja. Sezona grijanja završava nakon što se prethodna tri uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura vazduha viša od 12ºC, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najranije 15. aprila naredne godine navodi se na stranici.

Slika

Foto: Screenshot

S obzirom na to da je temperatura vazduha prošle sedmica značajno pala, te da su bili ispunjeni uslovi za početak sezone grijanja, a da do toga nije došlo, redakcija portala Katera se obratila "Toplanama", želeći da dobije odgovor.

Međutim, nismo dobili odgovor jer v.d. direktor Dejan Berjan nije odgovarao na pozive i poruke. Informacije nismo uspjeli dobiti ni od zaposlenika kojeg smo kontaktirali na zvanični broj koji piše na stranici "Toplana".

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    Istina 28.09.2022. 10:07
    Propaliteti. A u federalnom Sarajevu već 7 dana toplane griju, tamo je ko biva hladnije,jel de?? Sram vas i stid bilo. Neradnici, samo gledate kako da nekoga prevarite i na lopovluk na brzimu "uzmete". U tome vam i život prolazi zadnjih 30 godina.Od poštenja bježite na kilometre.
  • Generic placeholder image
    Dragan 27.09.2022. 23:41
    Aktima Toplana je određeno i smanjenje računa korisnika u odnosu na dane kada nisu grijali, na njihovu žalost s obzirom da je bio vikend 3 dana je 10% manji račun. Lično sam uzeo službeni zapis RHMZ RS i ĆERAĆEMO SE! Brine što servis nije obavljen na vrijeme i naslućuje se i situacija sa mazutom u oktobru....., a nadležne inspekcije i nadzorna tijela kao obično ne postoje. Direktor pod obavezno da nauči da čita, makar akte koje je javno objavio na internet stranici Toplana i da nauči obaveze da ispunjava - mimo troška za Toplane biće nekad i rukovodeća odgovornost. Bivši direktor nije valjao jer je ispunjavao sve obaveze prema korisnicima i podigao preduzeće u vrijeme kad je plin bio džaba. Ovome ne vrijedi ni da Rusi zavrnu plin - uništiće opet Toplane.
  • Generic placeholder image
    Pero 27.09.2022. 21:54
    A što se mrznu?? Upale grijalicu i rešen problem.
  • Generic placeholder image
    Bazzinga 27.09.2022. 21:21
    A gdje mazut?
  • Generic placeholder image
    Nemanja 27.09.2022. 19:43
    Tesko onoj instituciji kojoj je Dejan Berjan direktor...
  • Generic placeholder image
    Zoka 27.09.2022. 16:24
    Direktor se bavi izborima a ne svojim poslom,mi sa malom djecom ispaštamo,a pri tome planira da podigne cijenu grijanja.Sramota...
  • Generic placeholder image
    Koki 27.09.2022. 15:10
    Direktor je zauzet, kupuje glasove za Acu Stanišića!!!
  • Generic placeholder image
    Skijaš 27.09.2022. 15:09
    Pa vi opet birajte tako da vam Dejan Berjan bude direktor toplane.
  • Generic placeholder image
    Maja 27.09.2022. 14:01
    Ali računi uredno stižu svaki mjesec. Sezona grijanja će početi najranije 15. oktobra, ako i tada počne, jer kriza je, a do tada ima još 20 dana. Ko može neka pali grijalicu a ko ne može neka se mrzne. Valjda je to poruka ne odgovaranja na upite. Jer gdje ćeš pitati, šta ima da se griješ, bitno je samo da platiš. Kako za grijanje tako za sve.
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate
Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji? Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji?
Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    3h 34m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    7h 37m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    9h 41m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    22h 17m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    6h 55m
    0