Грађани пацифичких земаља и источне Азије дочекали Нову 2022. годину

31.12.2021. 18:27
0
ИЗВОР: beta.rs

Свијет је данас почео да улази у нову годину коју грађани дочекују са надом да ће донијети мање ограничења усљед пандемије корона вируса.

У 2022. годину први су ушли грађани пацифичких држава Кирибати, Самоа и Тонга, а потом и Нови Зеланд и Аустралија.

У Аустралији су организовани дочеци Нове године упркос наглом скоку броја нових инфекција корона вирусом.

Хиљаде ватромета освијетлиле су небо изнад Сиднеја у поноћ (14.00 по централноевропском времену), наводи Асошиејтед прес.

Неколико сати прије почетка прославе, аустралијске власти су пријавиле рекордних 32.000 нових инфекција, од којих је много регистровано у Сиднеју.

Вирус је допринио да на улицама Сиднеја буде много мање људи него у годинама прије пандемије, када се окупљало и милион људи.

Нови Зеланд се опредијелио за умјеренији приступ, а умјесто спектакла са ватрометом у Окленду су знаменитости „обојене“ свјетлошћу.

Власти Новог Зеланда су настојале да обесхрабре окупљање великог броја људи, иако у тој земљи још није забиљежено ширење новог омикрон соја корона вируса.

Нова година прије сат и по времена дочекана је у Јапану, Јужној Кореји и Кини.

Широм планете, прославе Нове године су ограничене или отказане другу годину заредом због ширења корона вируса, овај пут усљед појаве омикрон соја.

Али и прије него што је омикрон почео да се шири, многи људи су једва чекали да се опросте од друге тешке године пандемије.

Чињеница да ширење омикрона за сада није резултирало тако високим бројевима хоспитализација и смртних исхода као неки претходни сојеви вируса, посебно међу вакцинисанима, донела је трачак наде за 2022. годину.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска тробојка подигнута у далеком Данденонгу Српска тробојка подигнута у далеком Данденонгу
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Аустралијанац припредио сензацију, Надал изгубио у трилеру од готово три и по сата Аустралијанац припредио сензацију, Надал изгубио у трилеру од готово три и по сата
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    18h 46m
    12
  • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
    21h 50m
    0
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    13h 30m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    12h 43m
    0
  • Шта треба да знате о дозвољеном минусу у банци?
    23h 34m
    0