Грађани Прњавора изашли на улице, незадовољни пресудом Мујкићу

07.02.2021. 13:00
0
ИЗВОР: atvbl.com

Неколико стотина Прњаворчана се окупило у центру града, незадовољни због пресуде Нисвету Мујкићу који је у октобру прошле године изазвао тешку саобраћајну несрећу у којој је погинула 13-огодишња Вања Р.

Грађани су се окупили на раскрсници улица Лазе Лазаревића и Новака Пивашевића, гдје је дјевојчица погинула.

Нисвет Мујкић осуђен је на шест и по година затвора због изазивања тешке несреће у којој је у октобру прошле године у центру Прњавора погинула Вања Р. Суд у Бањалуци је Мујкићу изрекао и 10 годишњу забрану управљања возилом Б категорије.

Према наводима оптужнице, возач Нисвет Мујкић био је у стању тешког пијанства, са преко два промила алкохола у крви. Овакво стање оптужницом је оцијењено као стање привремене душевне поремећености.

Крећући се из правца Београдске улице ка центру Прњавора Мујкић се укључио у Улицу Лазе Лазаревића, возећи брзином од 105,6 километара на час, гдје је дозвољена брзина кретања била ограничена на 40 километара на час.

Због насилничке вожње и више него дупло веће брзине од дозвољене, дошло је до дестабилизације и заношења возила којим је управљао Мујкић, те преласка "голфа" на тротоар и плочник испред градске паркинг гараже.

Према оптужници, Мујкић је лијевом бочном страном возила, односно предњим лијевим вратима ударио у 13-огодишњу Вању Р. Непосредно прије удара, несрећна дјевојчица је мирно стајала на тротоару.

Иако је покушала избјећи налет аутомобила, није успјела и преминула је на мјесту несреће.

Коментари 0
Повезане вијести
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    19h 27m
    7
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    19h 59m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    15h 10m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    48m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    20h 8m
    0