Грађани се жалили на прашину због извођења радова

26.08.2019. 11:12
0
ИЗВОР: Срна

Група станара и власника угоститељских објеката и трговинских радњи у Улици Српске војске на улазу у Билећу састали су се данас са менаџером општине Михајлом Вујовићем како би изразили незадовољство због прашине настале усљед радова који се изводе у овој улици.

Менаџер општине Билећа Михајло Вујовић који је јутрос примио грађане, признаје да они имају разлог да се жале јер је настала прашина штетна и у економском и у здравственом смислу. 

"Оно што сам ја обећао и што ми можемо урадити јесте да једним дијелом ублажимо прашину чешћим обиласком цистернама и прскањем водом. То је нешто што можемо да урадимо сваког дана", рекао је Вујовић. 

Он је навео да је рок за завршетак радова на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у Билећи 5. новембар, укључујући и завршетак поменутих радова на магистралном путу Билећа-Требиње. 

Вујовић признаје да од почетка пројекта реконструкције водоводне и канализационе мреже у Билећи није све учињено како треба, "да се отегло и настављено погрешним корацима" до сада. 

"Није се морало радити на тај начин да се раскопа цијели град, могло је то ићи у фазама. Прекидани су радови усљед разлога који ни мени нису јасни, али ја вјерујем да ће се ово завршити у посљедњем предвиђеном року", рекао је Вујовић. 

Становник ове улице Неђо Копривица каже да су јутрос били принуђени да дођу да се пожале на прашину која им ствара велике проблеме. 

Он је рекао да им је менаџер општине Михајло Вујовић обећао помоћ у виду цистерне за прање улице. 

"Од прашине се није могло више живјети, не могу врата да се отворе, принуђени смо били да дођемо јутрос. Ми смо на транзиту, најугроженији смо јер том улицом пролазе камиони", рекао је Копривица. 

Становница Здравка Томовић каже да је прашина настала због радова веома штетна по људско здравље, те да немају начина да се заштите од тога. 

"Основно људско право је на живот и здравље. То право нам је одузето тиме што нам сваки дан тоне прашине падну на дворишта на куће, на баште, на плућа. Имамо велике шансе да оболимо од неких болести. Немамо начина да се заштитимо него узмемо шлауфе и прскамо, јер је то једини начин", каже Томовићева. 

Радови на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у Билећи почели су у октобру 2017. године, а интезивнији радови у Улици Српске војске почели су у априлу ове године.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе! Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    22h 9m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 5m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    21h 9m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    18h 2m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    11h 53m
    0