Грађани траже “Младенов закон”

03.11.2022. 15:08
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Након смрти младића Младена Дулића (22) из Лакташа, који се убио након што је на друштвеним мрежама освануо снимак на којем је исмијан док је тражио посао, јавност тражи да се у БиХ донесе “Младенов закон”.

На „Фејсбуку“ је основана група “Сви за Младенов закон” са жељом да се кроз дискусију, приједлоге и иницијативе дефинише такозвани Младенов закон, којим би се усвојио закон против дискриминације, вријеђања и насиља преко друштвених мрежа и то на нивоу БиХ.

Администратои групе позвали су све који могу помоћи да се напише текст закона да се јаве, а очекују да се групи прије свега придруже правници, правни експерти из области кривичног права, социолози, психијатри и психотерапеути како би што боље помогли у разумијевању проблема сајбербулинга и доприњели да се направи текст закона. Молба је упућена и свима који могу помоћи да се иницијатива прослиједи у Парламентарну скупштину БиХ.

– Циљ групе је послати приједлог текста закона и пружити подршку жртвама насиља узроковано објавама преко друштвених мрежа, те подршку породицама жртава сајбербулинга - поручили су администратори.

Прије него што је извршио самоубиство, младић је пријавио полицији у Лакташима спорни снимак који је објављен на друштвеној мрежи "ТикТок".

Због објаве снимка саслушани су радници бензинске пумпе В.Т. и Д.К. из Лакташа које полиција терети за кривично дјело неовлашћено фотографисање за које је запрећена казна до годину затвора, односно новчана казна.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    10h 8m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 4m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    22h 33m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    9h 8m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    6h 1m
    0