Građani traže “Mladenov zakon”

03.11.2022. 15:08
0
IZVOR: glassrpske.com

Nakon smrti mladića Mladena Dulića (22) iz Laktaša, koji se ubio nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kojem je ismijan dok je tražio posao, javnost traži da se u BiH donese “Mladenov zakon”.

Na „Fejsbuku“ je osnovana grupa “Svi za Mladenov zakon” sa željom da se kroz diskusiju, prijedloge i inicijative definiše takozvani Mladenov zakon, kojim bi se usvojio zakon protiv diskriminacije, vrijeđanja i nasilja preko društvenih mreža i to na nivou BiH.

Administratoi grupe pozvali su sve koji mogu pomoći da se napiše tekst zakona da se jave, a očekuju da se grupi prije svega pridruže pravnici, pravni eksperti iz oblasti krivičnog prava, sociolozi, psihijatri i psihoterapeuti kako bi što bolje pomogli u razumijevanju problema sajberbulinga i doprinjeli da se napravi tekst zakona. Molba je upućena i svima koji mogu pomoći da se inicijativa proslijedi u Parlamentarnu skupštinu BiH.

– Cilj grupe je poslati prijedlog teksta zakona i pružiti podršku žrtvama nasilja uzrokovano objavama preko društvenih mreža, te podršku porodicama žrtava sajberbulinga - poručili su administratori.

Prije nego što je izvršio samoubistvo, mladić je prijavio policiji u Laktašima sporni snimak koji je objavljen na društvenoj mreži "TikTok".

Zbog objave snimka saslušani su radnici benzinske pumpe V.T. i D.K. iz Laktaša koje policija tereti za krivično djelo neovlašćeno fotografisanje za koje je zaprećena kazna do godinu zatvora, odnosno novčana kazna.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    14h 47m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 31m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    8h 16m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    5h 15m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    5h 21m
    0