Грађанима честитка, предсједници Републике Српске нова лимузина

31.12.2020. 16:44
0
ИЗВОР: capital.ba

Кабинет предсједника Републике Српске успио је у посљедњи час и прије најављеног “стезања каиша” набавити три аутомобила вриједна скоро 270.000 марака.

Скупоцјене аутомобиле ће испоручити “Брчко-гас” из Брчког који је побиједио као једини понуђач на недавно окончаном тендеру, а којем ће бити плаћено 268.950 марака.

Ово предузеће је овлаштени продавац и сервисер аутомобила из програма Фолксваген и Ауди. Док грађани следеће године буду „стезали каиш“, њен Кабинет ће стезати појас у новим лимузинама.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је свим грађанима Српске Нову годину и предстојеће празнике и казала како је пандемија “натјерала и нас, као и све друге, да редефинишемо приориете и да првенствено усмјеримо пажњу и напоре на заштиту људских живота и јавног здравља, као и на очување наше привреде“.

Приоритети нису исти за све

- Огромна средства су издвојена и за подршку привреди како бисмо очували радна мјеста оних који су запослени у приватном сектору и обезбиједили сигурност њихових породица. Иако су, усљед пандемије, приоритети промијењени, нисмо одустали од важних инфраструктурних и комуналних пројеката и наставили смо их реализовати широм Републике Српске. То, уствари, значи да смо наставили да се крећемо напријед, можда не жељеном динамиком, али нисмо ни стали, нити одустали од наших циљева - нагласила је Цвијановићева у новогодишњој честитки.

Поред тога што се није одустало од инфраструктурних пројеката, није се одустало ни од комфора у којем власт у Српској свакодневно ужива.

То показује управо и буџет Предсједника Републике Српске који у наредној години износи близу 10,2 милиона марака и скоро је идентичан оном из ове године.

Коментари 0
Повезане вијести
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Данас исплата социјалних давања Данас исплата социјалних давања
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 18m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 51m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 17m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 30m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 59m
    4