Градоначелник Вуковић отворио мини – баскет лигу поводом славе града (ФОТО)

21.09.2020. 09:20
0
ИЗВОР: СРНА

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић јуче је поводом славе града – Светог Петра Дабробосанског свечано отворио Трећу мини-баскет лигу Источног Сарајева.

На турниру у дворани у Војковићима учествовале су кошаркашке екипе „Игмана“ који је домаћин, „Партизана“ Пале, „Славије“ и „ББИ“ из федералног Сарајева.

Мини-баскет лига је за дјецу узраста од 2007. годишта и млађи.

Слика

Вуковић је подсјетио да се већ три године одржава мини-баскет лига Источног Сарајева, која се најчешће реализује уз славске свечаности града, али се то ове године чини у скромнијем формату због вируса корона.

Он је навео да ће у наредних неколико викенда бити организовани турнири мини-баскет лиге, чији је технички организатор клуб „Игман", а у октобру очекује да организацију турнира у дворани „Пеки“ на Палама, али и да се одигра мини-лига на подручју општине Соколац.

Вуковић је изразио задовољство што су у питању млађе категорије када је ријеч о кошарци на подручју Сарајевско-романијске регије и града Источног Сарајева, те је захвалио организатору Удружењу „Рефлекс“ што је окупио младе спортисте.

Представник „Рефлекса“ Жељко Крунић, који је организатор Треће мини-баскет лиге Источног Сарајева, напоменуо је да су турнири требали да почну у марту, али да су због епидемије почели нешто касније.

-У наредном периоду је предвиђено да и друге општине са подручја града Источно Сарајево буду домаћини турнира, а да почетком фебруара или на прољеће буде одржан финални турнир - рекао је Крунић.

Спортски догађај одржао се уз све прописане хигијенско-епидемиолошке мјере и без присуства публике.

Градоначелник Вуковић је као поклон подијелио свим учесницима мини-баскет лиге мајице са грбом Источног Сарајева.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 27m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    19h 0m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    18h 41m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    23h 52m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    23h 6m
    0