Градска власт у Источном Сарајеву не види ништа спорно у куповини ОСМ телевизије

16.10.2019. 13:25
1
ИЗВОР: СРНА

Градска власт у Источном Сарајеву не види ништа спорно у куповини ОСМ телевизије, за шта је издвојено 600.000 КМ, јер је цијели поступак био транспарентан, а одборници у Скупштини града најбоље знају у шта треба уложити новац.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић не види ништа спорно у вези са куповином ОСМ Телевизије, јер је све, како каже, проведено крајње транспарентно.

Вуковић је рекао Срни да су све потребне одлуке донесене на сједници Скупштине града Источно Сарајево о чему је јавност упозната, а процедуре уредно проведене.

Он је нагласио да су средства од 600.000 КМ обезбијеђена комбиновано из кредита и из буџета, те да се о томе изјашњавала и Скупштина града на транспарентан начин.

Према његовим ријечима, кредит, из којих је обезбијеђен дио средстава, изгласан је једногласно.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је Срни да је Одлуком о кредитном задужењу града предвиђено издвајање од 300.000 КМ за куповину ОСМ ТВ у корист „Градског радија“.

-За ту одлуку гласало је свих 29 присутних одборника, што значи да су сви били обавијештени о чему је ријеч - нагласио је Лучић.

Он је подсјетио да је на сједници одржаној у јулу Скупштина дала сагласност „Градском радију“ да предузме активности у вези са куповином телевизије, на иницијативу Надзорног одбора „Градског радија“.

Према његовим ријечима, за ту одлуку гласало је 18 одборника, а шест је било уздржано, да су све одлуке јасне и објављене у Службеним новинама.

На питање да ли је било сврсисходнијег начина да се утроше ова средства, Лучић је рекао да је одлуком дефинисано на шта треба да се потроше и 29 одборника је сагласно са тим, те да они, како каже, најбоље знају шта је сврсисходније.

Скупштина града Источно Сарајево на сједници одржаној 3. новембра 2017. године донијела је одлуку о оснивању Јавног предузећа Радио Источно Сарајево.

Начелник општине Пале Бошко Југовић прошле седмице затражио је објашњење на који начин је купљена ОСМ Телевизија, те опозиционим, како каже, „доброчинитељима“ и „брижним чуварима“ транспарентности и законитости, а и народних пара, поручио да грађанима, за почетак, објасне на који начин, по којој процедури, на основу којих критеријума, од чијег новца и за какве потребе је купљена донедавно комерцијална ОСМ ТВ, како се затвара финансијска конструкција од 600.000 КМ за колико је, наводно, Град Источно Сарајево купио ову телевизију.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Paja 16.10.2019. 13:52
    Što Jugović pita svog savjetnika, koji je prodao OSM TV?
Повезане вијести
Лучић: Цијенити жртву сарајевских Срба Лучић: Цијенити жртву сарајевских Срба
Берјан: Покренућу иницијативу да се сви званичници у Српској подвргну тестирању на дроге Берјан: Покренућу иницијативу да се сви званичници у Српској подвргну тестирању на дроге
Лучић: Срби нису устукнули пред највећом војном силом Лучић: Срби нису устукнули пред највећом војном силом
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 0m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 14m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 53m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 21m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    17h 9m
    0