Градске власти се оглушиле на проблем породице Мајсторовић

17.12.2022. 13:47
1
ИЗВОР: srna.rs

Градске власти Бихаћа не занимају српски повратници у Мартин Броду, а на то указује и оглушивање на проблеме породице Мајсторовић која је претрпјела огромну штету усљед недавног изливања ријеке Уне, кажу мјештани овог села.

Градоначелник Бихаћа и његов помоћник за Цивилну заштиту ни након пет дана нису одговорили на упит о томе када ће градске власти изаћи на терен и утврдити штету како би била пружена помоћ породици Мајсторовић.

Српска повратничка породица Мајсторовић из Мартин Брода добила је формуларе у вези са процјеном штете, али до данас нико од представника бихаћких власти није дошао да утврди стање на терену.

Жељко Мајсторовић рекао је да се Уна повукла у корито, али да се страхује од нових падавина јер би, како каже, ријека однијела Мартин Брод ако би киша падала неколико дана.

– Даброви су изашли из корита Уне, додатно су нанијели штету нашим воћњацима. А, ријека је однијела дрва, зимницу, алат и грађевински материјал. Иде зима, ми дрва за огрев немамо – рекао је Мајсторовић.

Како Мајсторовић каже, након потписивања Дејтонског мировног споразума десетак дрварских села припојено је Бихаћу, међу којима је Мартин Брод, као и српско село Тишковац, које је од Бихаћа удаљено више од стотину километара, а у инфраструктуру ништа није улагано.

– Мартин Брод се налази у Националном парку `Уна`, међутим власти Унско-санског кантона и Бихаћа ништа не улажу у обнову инфраструктуре. Током рата су порушени бројни мостови, нанијета штета имањима и све то и данас чека обнову, које нема ни у причи – рекао је Мајсторовић.

Српско село Мартин Брод, надалеко познато по слаповима ријеке Уне, чува и вјерско, културно и историјско благо манастир Рмањ, који датира из 1443. године.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Lemi 17.12.2022. 14:53
    O'ladite malo sa tim dodikovanjem i bacanjem iskrice...Prvo svoje smeće pomerite,pa onda u tuđe avlije gledajte..Daleko od toga da ke ovo uredu,ali dajte malo i vi crkva,ohladite od ovih prica
Повезане вијести
Напад у Бихаћу: Избоден бивши свјетски вицешампион у кикбоксу Напад у Бихаћу: Избоден бивши свјетски вицешампион у кикбоксу
Најстарији Србин у Бихаћу Чедо Бањац прославио Јовањдан Најстарији Србин у Бихаћу Чедо Бањац прославио Јовањдан
Приликом санирања пута оштетили ограду у Хан Пијеску Приликом санирања пута оштетили ограду у Хан Пијеску
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    13h 48m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    16h 7m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    16h 34m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    19h 14m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    11h 55m
    0