Gradske vlasti se oglušile na problem porodice Majstorović

17.12.2022. 13:47
1
IZVOR: srna.rs

Gradske vlasti Bihaća ne zanimaju srpski povratnici u Martin Brodu, a na to ukazuje i oglušivanje na probleme porodice Majstorović koja je pretrpjela ogromnu štetu usljed nedavnog izlivanja rijeke Une, kažu mještani ovog sela.

Gradonačelnik Bihaća i njegov pomoćnik za Civilnu zaštitu ni nakon pet dana nisu odgovorili na upit o tome kada će gradske vlasti izaći na teren i utvrditi štetu kako bi bila pružena pomoć porodici Majstorović.

Srpska povratnička porodica Majstorović iz Martin Broda dobila je formulare u vezi sa procjenom štete, ali do danas niko od predstavnika bihaćkih vlasti nije došao da utvrdi stanje na terenu.

Željko Majstorović rekao je da se Una povukla u korito, ali da se strahuje od novih padavina jer bi, kako kaže, rijeka odnijela Martin Brod ako bi kiša padala nekoliko dana.

– Dabrovi su izašli iz korita Une, dodatno su nanijeli štetu našim voćnjacima. A, rijeka je odnijela drva, zimnicu, alat i građevinski materijal. Ide zima, mi drva za ogrev nemamo – rekao je Majstorović.

Kako Majstorović kaže, nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma desetak drvarskih sela pripojeno je Bihaću, među kojima je Martin Brod, kao i srpsko selo Tiškovac, koje je od Bihaća udaljeno više od stotinu kilometara, a u infrastrukturu ništa nije ulagano.

– Martin Brod se nalazi u Nacionalnom parku `Una`, međutim vlasti Unsko-sanskog kantona i Bihaća ništa ne ulažu u obnovu infrastrukture. Tokom rata su porušeni brojni mostovi, nanijeta šteta imanjima i sve to i danas čeka obnovu, koje nema ni u priči – rekao je Majstorović.

Srpsko selo Martin Brod, nadaleko poznato po slapovima rijeke Une, čuva i vjersko, kulturno i istorijsko blago manastir Rmanj, koji datira iz 1443. godine.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Lemi 17.12.2022. 14:53
    O'ladite malo sa tim dodikovanjem i bacanjem iskrice...Prvo svoje smeće pomerite,pa onda u tuđe avlije gledajte..Daleko od toga da ke ovo uredu,ali dajte malo i vi crkva,ohladite od ovih prica
Povezane vijesti
Napad u Bihaću: Izboden bivši svjetski vicešampion u kikboksu Napad u Bihaću: Izboden bivši svjetski vicešampion u kikboksu
Najstariji Srbin u Bihaću Čedo Banjac proslavio Jovanjdan Najstariji Srbin u Bihaću Čedo Banjac proslavio Jovanjdan
Prilikom saniranja puta oštetili ogradu u Han Pijesku Prilikom saniranja puta oštetili ogradu u Han Pijesku
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 26m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    19h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 21m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 26m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    17h 29m
    1