Градски дерби припао Славији

07.09.2024. 19:07
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије су у градском дербију у 5. колу м:тел Прве лиге Републике Српске савладали Фамоса 2:0.

Занимљива утакмица је ово била у првих 45 минута. Славија је ушла са намјером да узме лопту, да диктира темпо, док је Фамос настојао бити што стрпљивији чекајући прилику за контру и полуконтру преко брзих офанзиваца, прије свега Хркала и Ламаџеме.

На прве шансе није се много чекало. Четврта минута доноси први корнер за Славију и одличну улазну лопту Растоке, Васиљ је на гол линији будан. Пријети потом шутем и Говедарица, иде лопта поред гола.

Фамос је чекао контру и полуконтру, али је дочекао кардиналну грешку Славије у посљедњој линији. Предата лопта у ноге, али се Хркало и Ламаџема не сналазе пред голом. Тражили су гости и пенал ту због контакта Влача и Ламаџеме, Малетић само показује домаћем физиотерапеуту да уђе како би се указала помоћ голману Славије.

Наредних десет минута припадају Данијелу Ерићу. Прво у 10. минути након корнера остаје сам на другој стативи, али као да се не нада тој лопти, шутира преко гола. Потом је пробао шут из даљине, преслабо за добро постављеног Васиља, да би онда много боље шутирао, али се Васиљ истакао парадом.

Велику грешку Славија прави у 25. минути. Мандић у намјери да избаци лопту у поље погађа Блажића и то Хркала доводи у одличну позицију. Шутира, Влачо брани, лопта се одбија до Блажића који снажно шутира, а Влачо и други пут одлично интервенише и чува свој гол.

У 30. минути Славија долази до поготка. Слободан ударац изводи Арбиња, шутира испод живог зида, по земљи, а Васиљ се очигледно томе није надао, далеко је и стајао и само погледом испратио лопту која улази уз саму стативу у гол.  Погодак је Арбиња посветио свом некадашњем тренеру, Александру Симићу.

До краја првог полувремена биљежимо још одличну шансу Маринка Растоке. Махир Карић је повукао контру, Растока је отворио Карићу десну страун терена, али отишао превише широко, па се одлучио за додавање када је добио лопту и то је била велика грешка. Пропала је одлична шанса да се удупла вођство на самом крају првог полувремена.

На полувремену Дарко Војводић креће још офанзивније, па у игру уводи Луку Асентића умјесто Мује Смајића. Већ у другој минути наставка изврсна прилика за госте. Послије одузете лопте Младен Перовић проналази у простору Кенана Ламаџему, а овај умјесто шута бира додавање и гријеши. Тамо гдје је лопта отишла није било никога и пропала је одлична шанса. На другој страни Растока у још једној јако доброј прилици. Размијенио је дупли пас са Арбињом, изашао на Васиља са играчем на леђима и одлучио се да шутира, лопта одлази поред гола. Имао је слободног за нови дупли пас Арбињу у средини, одлучио се да сам завршава акцију.

Друго полувријеме доноси мање садржаја, доста трке и борбе. Славија задовољна стеченим вођством покушава да умири игру, али истовремено и не дозвољава Фамосу да озбиљније запријети. Одлично је функционисала дефанзива, нарочито штоперски двојац Томић-Хаџибеговић, који је затварао све прилазе Влачи.

И онда у 82. минути пада одлука у овом мечу. Миљан Говедарица је дуго држао лопту у ногама, заломио једном, па други пут, и онда шаље лопту иза леђа немоћног Васиља.

Могла је Славија и до убједљивије побједе у финишу утакмице, али је Филип Васиљ спасио спој тим убједљивијег пораза. Прво Џон Ангуло краде лопту у посљедњој линији, излази сам на Васиља, али јако слабо шутира, Васиљ има довољно времена да га сачека и одбрани тај ударац. Потом слиједи корнер Бјелоша и директан ударац на гол, Васиљ успјева са прве стативе да некако избаци лопту, она долази до Кенана Хаџибеговића који у паду снажно шутира ногом, Васиљ још једном брани.

Слиједећи напад једна полуконтра Славије, Бјелош је повукао лопту, одиграо за Дабића, овај му враћа петом након чега слиједи шут, али Васиљ парадом брани и то.

За крај, остао је још покушај Ђорђа Тимотије након још једне полу контре по лијевој страни, избацио је Дрину, шутирао десном ногом, али поново је добро постављен Филип Васиљ, те се тако и завршава овај градски дерби у Источном Сарајеву.

СЛАВИЈА – ФАМОС 2:0 (1:0)

СРЦ „Славија“

Гледалаца: 1000

Судија: Стефан Малетић (Бијељина)

Стријелци: 1:0 Арбиња 30, 2:0 Говедарица 82

Жути картони: Арбиња, Мандић, Ерић (Славија), Додиг, Перовић, Војводић (тренер (Фамос)

СЛАВИЈА: Влачо, Хоџић, Хаџибеговић, Ерић (од 65. Бјелош), Арбиња(од 84. Ангуло), Растока (од 65. Дабић), Вучинић (од 90. Ђерић), Мандић, Карић, Говедарица (од 84. Тимотија), Томић

ФАМОС: Васиљ, Додиг, Ламаџема (од 65. Бајрић), Хркало, Даниловић, Перовић (од 84. Радовић), Тешановић (од 84. Вранешић), Марковић, Блажић, Смајић (од 46. Асентић), Фонтемаћи

Коментари 0
Повезане вијести
Делије се опростиле од Боре Ђорђевића (ВИДЕО) Делије се опростиле од Боре Ђорђевића (ВИДЕО)
Раде Крунић и Немања Радоњић стижу у Звезду Раде Крунић и Немања Радоњић стижу у Звезду
Вироза „покосила“ свлачионицу Фамоса Вироза „покосила“ свлачионицу Фамоса
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 58m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 40m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 8m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 29m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 38m
    0