Gradski derbi pripao Slaviji

07.09.2024. 19:07
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Slavije su u gradskom derbiju u 5. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske savladali Famosa 2:0.

Zanimljiva utakmica je ovo bila u prvih 45 minuta. Slavija je ušla sa namjerom da uzme loptu, da diktira tempo, dok je Famos nastojao biti što strpljiviji čekajući priliku za kontru i polukontru preko brzih ofanzivaca, prije svega Hrkala i Lamadžeme.

Na prve šanse nije se mnogo čekalo. Četvrta minuta donosi prvi korner za Slaviju i odličnu ulaznu loptu Rastoke, Vasilj je na gol liniji budan. Prijeti potom šutem i Govedarica, ide lopta pored gola.

Famos je čekao kontru i polukontru, ali je dočekao kardinalnu grešku Slavije u posljednjoj liniji. Predata lopta u noge, ali se Hrkalo i Lamadžema ne snalaze pred golom. Tražili su gosti i penal tu zbog kontakta Vlača i Lamadžeme, Maletić samo pokazuje domaćem fizioterapeutu da uđe kako bi se ukazala pomoć golmanu Slavije.

Narednih deset minuta pripadaju Danijelu Eriću. Prvo u 10. minuti nakon kornera ostaje sam na drugoj stativi, ali kao da se ne nada toj lopti, šutira preko gola. Potom je probao šut iz daljine, preslabo za dobro postavljenog Vasilja, da bi onda mnogo bolje šutirao, ali se Vasilj istakao paradom.

Veliku grešku Slavija pravi u 25. minuti. Mandić u namjeri da izbaci loptu u polje pogađa Blažića i to Hrkala dovodi u odličnu poziciju. Šutira, Vlačo brani, lopta se odbija do Blažića koji snažno šutira, a Vlačo i drugi put odlično interveniše i čuva svoj gol.

U 30. minuti Slavija dolazi do pogotka. Slobodan udarac izvodi Arbinja, šutira ispod živog zida, po zemlji, a Vasilj se očigledno tome nije nadao, daleko je i stajao i samo pogledom ispratio loptu koja ulazi uz samu stativu u gol.  Pogodak je Arbinja posvetio svom nekadašnjem treneru, Aleksandru Simiću.

Do kraja prvog poluvremena bilježimo još odličnu šansu Marinka Rastoke. Mahir Karić je povukao kontru, Rastoka je otvorio Kariću desnu straun terena, ali otišao previše široko, pa se odlučio za dodavanje kada je dobio loptu i to je bila velika greška. Propala je odlična šansa da se udupla vođstvo na samom kraju prvog poluvremena.

Na poluvremenu Darko Vojvodić kreće još ofanzivnije, pa u igru uvodi Luku Asentića umjesto Muje Smajića. Već u drugoj minuti nastavka izvrsna prilika za goste. Poslije oduzete lopte Mladen Perović pronalazi u prostoru Kenana Lamadžemu, a ovaj umjesto šuta bira dodavanje i griješi. Tamo gdje je lopta otišla nije bilo nikoga i propala je odlična šansa. Na drugoj strani Rastoka u još jednoj jako dobroj prilici. Razmijenio je dupli pas sa Arbinjom, izašao na Vasilja sa igračem na leđima i odlučio se da šutira, lopta odlazi pored gola. Imao je slobodnog za novi dupli pas Arbinju u sredini, odlučio se da sam završava akciju.

Drugo poluvrijeme donosi manje sadržaja, dosta trke i borbe. Slavija zadovoljna stečenim vođstvom pokušava da umiri igru, ali istovremeno i ne dozvoljava Famosu da ozbiljnije zaprijeti. Odlično je funkcionisala defanziva, naročito štoperski dvojac Tomić-Hadžibegović, koji je zatvarao sve prilaze Vlači.

I onda u 82. minuti pada odluka u ovom meču. Miljan Govedarica je dugo držao loptu u nogama, zalomio jednom, pa drugi put, i onda šalje loptu iza leđa nemoćnog Vasilja.

Mogla je Slavija i do ubjedljivije pobjede u finišu utakmice, ali je Filip Vasilj spasio spoj tim ubjedljivijeg poraza. Prvo Džon Angulo krade loptu u posljednjoj liniji, izlazi sam na Vasilja, ali jako slabo šutira, Vasilj ima dovoljno vremena da ga sačeka i odbrani taj udarac. Potom slijedi korner Bjeloša i direktan udarac na gol, Vasilj uspjeva sa prve stative da nekako izbaci loptu, ona dolazi do Kenana Hadžibegovića koji u padu snažno šutira nogom, Vasilj još jednom brani.

Slijedeći napad jedna polukontra Slavije, Bjeloš je povukao loptu, odigrao za Dabića, ovaj mu vraća petom nakon čega slijedi šut, ali Vasilj paradom brani i to.

Za kraj, ostao je još pokušaj Đorđa Timotije nakon još jedne polu kontre po lijevoj strani, izbacio je Drinu, šutirao desnom nogom, ali ponovo je dobro postavljen Filip Vasilj, te se tako i završava ovaj gradski derbi u Istočnom Sarajevu.

SLAVIJA – FAMOS 2:0 (1:0)

SRC „Slavija“

Gledalaca: 1000

Sudija: Stefan Maletić (Bijeljina)

Strijelci: 1:0 Arbinja 30, 2:0 Govedarica 82

Žuti kartoni: Arbinja, Mandić, Erić (Slavija), Dodig, Perović, Vojvodić (trener (Famos)

SLAVIJA: Vlačo, Hodžić, Hadžibegović, Erić (od 65. Bjeloš), Arbinja(od 84. Angulo), Rastoka (od 65. Dabić), Vučinić (od 90. Đerić), Mandić, Karić, Govedarica (od 84. Timotija), Tomić

FAMOS: Vasilj, Dodig, Lamadžema (od 65. Bajrić), Hrkalo, Danilović, Perović (od 84. Radović), Tešanović (od 84. Vranešić), Marković, Blažić, Smajić (od 46. Asentić), Fontemaći

Komentari 0
Povezane vijesti
Delije se oprostile od Bore Đorđevića (VIDEO) Delije se oprostile od Bore Đorđevića (VIDEO)
Rade Krunić i Nemanja Radonjić stižu u Zvezdu Rade Krunić i Nemanja Radonjić stižu u Zvezdu
Viroza „pokosila“ svlačionicu Famosa Viroza „pokosila“ svlačionicu Famosa
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 56m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 38m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 6m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 27m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 36m
    0