Графит "Србе на врбе" освануо и у Бугарској

06.07.2021. 18:34
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На згради Почасног конзулата Републике Србије у Пловдиву синоћ је латиницом исписан графит "Србе на врбе", а након ове провокације огласило Министарство спољних послова Републике Србије, које је у саопштењу позвало надлежне органе ове земље да реагују.

Позивамо надлежне органе у Бугарској да најхитније реагују и пронађу виновника овог узнемирујућег инцидента, пише у саопштењу.

Амбасада Србије у Софији је званичним путем обавијестила Министарство иностраних послова Бугарске о овом вандалском чину и недвосмисленом акту мржње, преноси Блиц.

Како се наводи у саопштењу, ријеч је о покличу под којим су чињени најмонструознији масовни злочини над српским народом у Другом свјетском рату на територији некадашње нацистичке творевине Независне државе хрватске, и који је био шовинистичко гесло и током протеривања српског становништва из Републике Хрватске у такозваним операцијама “Бљесак” и “Олуја”.

– Увјерени смо да није ријеч о провокацији упућеној од стране бугарских грађана, будући да су наше државе и народи успоставили висок ниво повјерења и пријатељских односа, због чега управо и верујемо да ће брзом и одлучном реакцијом инцидент бити расвијетљен, а починилац приведен правди – наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандалозни графити осванули на Цркви Свете Тројице код Пећи Скандалозни графити осванули на Цркви Свете Тројице код Пећи
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 45m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 44m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 57m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 26m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    17h 59m
    0