Грчки медији: Увозимо криминалце са Балкана

20.01.2020. 11:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Послије убиства двојице мушкараца у једном ресторану у Атини, за које се наводи да су припадници которског шкаљарског клана, грчки медији пишу о све чешћим обрачунима "увезених" криминалаца из региона.

Нападачи са капуљачама пуцали су на Игора Дедовића и Стефана Стаматовића у тренутку док су они вечерали са породицама у препуном ресторану у атинском кварту Вари, а потом побјегли џипом ка Коропији.

Како су навели свједоци, у обе жртве пуцано је десетак пута - један је убијен одмах, пред очима своје дјеце, док је други с тешким повредама превезен у болницу, гдје је преминуо.

У нападу је рањена и супруга једног од убијених, а у препуном ресторану настала је општа пометња и паника.

-Изгледало је као сцена америчког филма. Мушкарци су упали и почели да пуцају. Нико није могао да заустави метке. Њихова дјеца су вриштала. Један је одмах остао мртав на столици на којој је сједио- рекао је један од свједока за портал СТАР додавши да се све догодило за пола минута.

Починиоци, како наводе свједоци, нису били маскирани - била су то тројица двадесетогодишњака и један за којег се процјењује да има око 45 година, преноси грчки портал Вима.

Медији преносе да убиство, највјероватније, има везе са сукобом два црногорска клана, шкаљарским и кавачким, у којем је до сада страдало 40 људи, углавном у Србији и Црној Гори, па тај сукоб званична Подгорица сматра питањем националне безбједности.

Полиција је саопштила да је ријеч о добро организованом професионалном убиству, па се разматрају два сценарија - мафијашки обрачун или наручено убиство, преноси портал Танеа.

Док полиција истражује злочин који се догодио пред више десетина гостију ресторана и уплашеном дјецом, грчки медији констатују да је то још један знак да се у ту земљу "увозе криминалци".

Такође, подсјећа се да ово није прво убиство на јавним мјестима и наводе примјере егзекуције албанских и италијанских мафијаша у грчким кафићима, као и убиство српског бизнисмена Владимира Бокана.

Грчки медији подсјећају и да је пријављено још најмање 30-40 напада на припаднике грузијске, руске, италијанске и мексичке мафије, као и многе арапске компаније за наоружавање.

У коментарима на текстове грчких портала о двострукој ликвидацији у Атини оцјењује се да је земља постала "рај за глобални криминал", да је ово подручје постало "игралиште руских, српских и арапских криминалаца", да ће јужна предрађа Атине "постати Бејрут".

Коментари 0
Повезане вијести
Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    20h 11m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    22h 30m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    22h 57m
    0
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    18h 18m
    0
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    18h 22m
    0