Грубеша: Први затвореници у државном затвору половином идуће године

15.10.2019. 19:48
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Министар правде Јосип Грубеша изјавио је да је на данашњој телефонској седници Савјета министара БиХ коначно усвојен Правилник о систематизацији радних мјеста за први државни затвор у БиХ.

Он је за Н1 истакао да је затвор у Источном Сарајеву суштински стављен у функцију, те да је сада на службеницима да се распише конкурс за пријем запосленика.

– Након тога иде обука, а послије тог долазе и први затвореници – рекао је Грубеша. Додао је да то значи да ће државни затвор прве затворенике имати у мају или јуну мјесецу идуће године.

– То је најизгледнија опција – поручио је Грубеша и навео да сада има управника, који ће радити у затвору.

– По нашим процедурама конкурс не би требао да траје дуже од четири мјесеца. Више нема препрека – изјавио је министар правде БиХ.

Грубеша је покушао да одговори на питање зашто се оволико дуго чекало да се стави у функцију државни затвор, истичући „да би био најсрећнији када би могао рећи ко је за то одговоран“.

– Одговорност морамо преузети сви јер је било пуно неповјерења. Ми на нивоу БиХ немамо затвора, морали смо водити рачуна о сваком кораку. Требало је много компромиса – рекао је Грубеша.

Коментаришући Годишњи национални програм (АНП) који је главна препрека за формирање власти у БиХ, Грубеша (ХДЗ БиХ) је рекао да до сада никада није имао прилику у Савјету министара да гласа да се тај документ стави на дневни ред сједнице. Он је истакао да то предлаже сваки пут министарка одбране БиХ Марина Пендеш, али да се АНП никада није нашао на дневном реду.

Коментари 0
Повезане вијести
За запошљавање и самозапошљавање дјеце погинулих бораца 5,34 милиона КМ За запошљавање и самозапошљавање дјеце погинулих бораца 5,34 милиона КМ
Запосленост у Српској подижу пријемом нових радника у Влади Запосленост у Српској подижу пријемом нових радника у Влади
У КПЗ Фоча незаконито запошљавали раднике и плаћали закуп просторија које нису користили У КПЗ Фоча незаконито запошљавали раднике и плаћали закуп просторија које нису користили
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    16h 32m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    14h 1m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    13h 19m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    8h 15m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    4h 27m
    0