Грујичић побједник - ОИК се оглашава након верификације резултата

22.02.2021. 09:18
0
ИЗВОР: Срна

На поновљеним изборима у Сребреници, према прелиминарним резултатима, највише гласова освојио је кандидат Коалиције "Заједно за Сребреницу" Младен Грујичић, речено је Срни у Општинској изборној комисији /ОИК/.

У току ноћи предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Жељко Бакалар је рекао да је Грујичић освојио 5.189 гласова или 67,62 одсто гласова, кандидат СДА Алија Табаковић 2.433 гласа или 31,7 одсто, те независни кандидати Миле Јањић и Александар Симић 28 гласова, односно 24 гласа.

Према његовим ријечима, у ове резултате су укључени и резултати са оних бирачких мјеста на којима нису поништени избори, а који су одржани 15. новембра прошле године.

Члан ОИК-а Свјетлана Марковић изјавила је Срни да је ова комисија у току ноћи прикупила записнике са свих 26 редовних бирачких мјеста на којима су јуче одржани избори и да је резултате унијела у базу података, али да ће их саопштити у току дана након верификације супервизора ЦИК-а.

На изборе у Сребреници јуче је изашло 4.287 бирача или 42,87 одсто, док комплетан одзив на свим редовним бирачким мјестима износи 46,53 одсто.

На основу прелиминарних података, које је прикупио Изборни штаб СНСД-а, актуелни начелник и заједнички кандидат свих српских странака за ту дужност Младен Грујичић синоћ је поново прогласио изборну побједу.

Он је рекао Срни да је, према прелиминарним подацима његове странке/СНСД/, добио повјерење 5.192 бирача када се саберу јучерашњи и непоништени гласови са новембарских избора за начелника општине.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 6m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 58m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 49m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 34m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 41m
    4