Grujičić pobjednik - OIK se oglašava nakon verifikacije rezultata

22.02.2021. 09:18
0
IZVOR: Srna

Na ponovljenim izborima u Srebrenici, prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova osvojio je kandidat Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić, rečeno je Srni u Opštinskoj izbornoj komisiji /OIK/.

U toku noći predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Željko Bakalar je rekao da je Grujičić osvojio 5.189 glasova ili 67,62 odsto glasova, kandidat SDA Alija Tabaković 2.433 glasa ili 31,7 odsto, te nezavisni kandidati Mile Janjić i Aleksandar Simić 28 glasova, odnosno 24 glasa.

Prema njegovim riječima, u ove rezultate su uključeni i rezultati sa onih biračkih mjesta na kojima nisu poništeni izbori, a koji su održani 15. novembra prošle godine.

Član OIK-a Svjetlana Marković izjavila je Srni da je ova komisija u toku noći prikupila zapisnike sa svih 26 redovnih biračkih mjesta na kojima su juče održani izbori i da je rezultate unijela u bazu podataka, ali da će ih saopštiti u toku dana nakon verifikacije supervizora CIK-a.

Na izbore u Srebrenici juče je izašlo 4.287 birača ili 42,87 odsto, dok kompletan odziv na svim redovnim biračkim mjestima iznosi 46,53 odsto.

Na osnovu preliminarnih podataka, koje je prikupio Izborni štab SNSD-a, aktuelni načelnik i zajednički kandidat svih srpskih stranaka za tu dužnost Mladen Grujičić sinoć je ponovo proglasio izbornu pobjedu.

On je rekao Srni da je, prema preliminarnim podacima njegove stranke/SNSD/, dobio povjerenje 5.192 birača kada se saberu jučerašnji i neponišteni glasovi sa novembarskih izbora za načelnika opštine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača
Vučić: Šanse su minimalne, ali Srbija će se boriti protiv rezolucije o Srebrenici do posljednjeg trenutka Vučić: Šanse su minimalne, ali Srbija će se boriti protiv rezolucije o Srebrenici do poslje...
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    21h 23m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    12h 4m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    21h 23m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    17h 37m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    8h 16m
    0