Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић

11.05.2024. 14:11
0
ИЗВОР: katera.news

Група ходочасника из Сокоца, који су кренули на Ђурђевдан, тренутно се налазе у Никшићу.

Како су за Катеру рекли из Удружења грађана „Свети Василије Острошки“, које је и организатор ходочашћа, у вечерњим часовима пристижу у манастир Острог. Ово им је 15. ходочашће по реду.

Подсјећамо, група од 33 ходочасника је на Ђурђевдан, у раним јутарњим часовима, од Цркве Светог пророка Илије у Сокоцу кренула пјешице на пут дуг 230 километара до Манастира Острог на поклоњење моштима Светог Василија.

Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ основано је 2019. године уз благослов митрополита дабробосанског Хризостома, када је група ходочасника дошла на идеју да има Удружење, чији ће циљ првенствено бити помоћ угроженом становништву и организовање ходочашћа. До сада су имали више акција помоћи људима на подручју наше општине, али и осталих у саставу Града Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бр...
Соколац: У претресу куће и помоћних објеката пронађена дрога Соколац: У претресу куће и помоћних објеката пронађена дрога
Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО) Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 4m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 27m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 0m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 57m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 48m
    0