Густа магла смањује видљивост и успорава одвијање саобраћаја

27.01.2020. 08:25
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интрвенцију затражило је 18 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је јутрос уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ вози се по мокрим и клизавим коловозима, а на подручју Источног Сарајева, те на путним правцима Шепак-Зворник-Власеница, Власеница-превој Хан Поглед, Власеница-Луке и Милићи-Скелани мјестимично густа магла смањује видљивост и успорава одвијање саобраћаја.

Магла и ниска облачност на подручју ФБиХ смањују видљивост на ширем подручју Бихаћа, Босанског Петровца, Кључа, Санског Моста, Јајца, Жепча, Гламоча, Бугојна, Травника, Витеза, Кисељака и Сарајева.

Из АМС опрезнију вожњу савјетују и на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина гдје су учестали одрони земље и камења на коловоз.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком.

У Републици Српској и Федерацији БиХ прије подне ће бити облачно са слабом кишом мјестимично, а током дана очекује се престанак падавина и смањење облачности са више сунчаних интервала, те дневном температуром ваздуха од пет до 10 степени Целзијусових.
Ујутро и прије подне биће претежно до потпуно облачно, у централним предјелима, на сјеверу, сјевероистоку и истоку мјестимично са слабом кишом, а у планинама на истоку са којом пахуљом снијега, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Од поднева се очекује постепено смањење облачности од југозапада и југа ка осталим крајевима. Повремено ће бити и сунчаних периода, на југу дужих.

Дуваће слаб вјетар промјенљивог смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Коментари 0
Повезане вијести
Повећана опасност од одрона, магла у котлинама Повећана опасност од одрона, магла у котлинама
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 53m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 44m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 31m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 57m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 39m
    0