Хаџи Шаља на путу за Хаг

12.12.2023. 12:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Бивши припадник терористичке ОВК Хаџи Шаља, који је ухапшен на подручју Малишева, упућен је данас у Специјални суд у Хагу, изјавио је његов адвокат Џевдет Смакићи.

Он је навео да је Шаља отпутовао авионом за Хаг.

Шаља, који је и бивши посланик Алијансе за будућност Косова, ухапшен је јуче и одведен у канцеларије Еулекса у Косову Пољу.

Прије одвођења, специјалци Еулекса су претресли његово имање у селу Бање код Малишева, пренијели су медији у Приштини.

Његов брат је саопштио да је Шаља осумњичен за кривична дјела ометања правосуђа, али о томе нема званичних потврда из Специјалног суда.

У Хагу је 3. априла почело суђење бившим вођама терористичке ОВК Хашиму Тачију, Кадрију Весељију, Реџепу Сељимију и Јакупу Краснићију за прогон на политичкој и етничкој основи, затварање, незаконито хапшење и притварање, друге нехумане поступке, окрутно поступање, присилни нестанак, мучење и убиства. Та кривична дјела квалификована су као злочини против човјечности и ратни злочини.

Терористичка ОВК је током 1998. и 1999. године извршила бројне злочине, убиства и отмице над припадницима војске и полиције СР Југославије, Србима и другим неалбанцима, као и Албанцима који нису прихватили да буду њени помагачи или припадници.

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе
Тим српских љекара отпутовао у Хаг да прегледа генерала Младића Тим српских љекара отпутовао у Хаг да прегледа генерала Младића
Љекари иду у Хаг да прегледају Младића, предводи их Ђајић Љекари иду у Хаг да прегледају Младића, предводи их Ђајић
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 6m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 1m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 49m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 55m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 23m
    0