Хан Пијесак: За идејни пројекат уређења зеленила на Борачком брду 5.500 КМ

15.07.2020. 11:53
0
ИЗВОР: СРНА

Урађен је идејни пројекат за уређење зелених површина са седам садржаја на Борачком брду у ужем центру Хан Пијеска, за шта је општина издвојила 5.500 КМ, а израда је повјерена предузећу "Гралекс" са Пала.

Самостални стручни сарадник за урбанизам и грађевинарство у општини Хан Пијесак Ранка Алемпић рекла је данас да идејни пројекат предвиђа разне садржаје са мобилијаром, клупама, трим стазом, теретанама на отвореном, парковским хортикултуралним рјешењима, спомеником и фонтаном.

Према њеним ријечима, у наредној фази биће урађен изведбени пројекат на површини од 6.500 хектара уређеног простора са јавном расвјетом, хортикултуром и другим инфраструктурним радовима, након чега би требало да буду изведени радови.

Алемпићева је рекла да је у згради општине Хан Пијесак, у приземљу урађена шалтер-сала гдје су смјештени матичар и писарница, за шта је издвојено око 15.000 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра исплата априлских пензија Сутра исплата априлских пензија
„Пронађи ме“ ускоро и у Српској „Пронађи ме“ ускоро и у Српској
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 0m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 14m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 21m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 51m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    20h 9m
    0