Хапшења због педофилије

18.05.2022. 20:35
0
ИЗВОР: srna.rs

У Србији је, у наставку акције "Армагедон", ухапшено 12 особа осумњичених за педофилију, а претресом њихових станова пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малољетника у порнографске сврхе, као и садржаји сексуалне експлоатације дјеце од четири до 13 година.

Ухапшени за кривично дјело приказивања, прибављања и посједовања порнографског материјала и искоришћавања малољетника за порнографију су из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Пожаревца, Зрењанина, Сремске Митровице, Лаћарка, Бачког Јарка, Старе Пазове, Зрењанина и Сомбора.

Они су осумњичени да су у дужем периоду посредством Вибера приступали групама креираним за дијељење садржаја насталих искоришћавањем малољетних лица у порнографске сврхе, а потом међусобно размјењивали експлицитан садржај, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Сумња се и да су посредством друштвених мрежа контактирали малољетнике, слали им фотографије и видео-записе порнографског садржаја и тражили од њих да им шаљу фотографије и снимке са експлицитним садржајем.

Хапшење су реализовали припадници Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала и полицијским управама, а осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин похвалио је рад припадника СБПОК-а, истичући да је акција "Армагедон" трајног карактера и да ће педофили, нарко-дилери и зеленаши увијек бити на мети српске полиције.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    16h 13m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    20h 1m
    4
  • Почиње нови систем фискализације у Српској
    23h 1m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    5h 30m
    0
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 6m
    0