Хари и Меган и званично нису "краљевско височанство"

18.01.2020. 20:28
0
ИЗВОР: Tanjug

Принц Хари и његова супруга Меган више неће обављати обавезе чланова краљевске породице и више неће користити титуле "краљевско височанство", саопштено је данас из Баконгемске палате.

У саопштењу се додаје да Хари и Меган више неће примати средства из јавних фондова и да ће вратити средства утрошена за реновирање своје колибе.

- Хари, Меган и њихов син Арчи увијек ће бити вољени чланови моје породице - написала је краљица Елизабета Друга у саопштењу.

Краљица је послије "кризног састанка" чланова краљевске породице 13. јануара саопштила да се сагласила са жељом Харија и Меган да воде независнији живот и да је договорен прелазни период током којег ће они проводити вријеме у Канади и Великој Британији.

Војвода и војвоткиња од Сасекса претходно су изненадили остатак краљевске породице, објавивши да желе "нови радни модел" који ће им омогућити да проведу више времена у Сјеверној Америци и да буду финансијски независни.

Хари и Меган су се одрекли својих прихода од новца пореских обвезника, за који кажу да је пет одсто њихових средстава, док чак 95 одсто њиховог годишњег прихода долази од приватног имања принца од Велса - Чарлса.

Коментари 0
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 33m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    18h 57m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 26m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 3m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 44m
    0