Хелена Гавран добила животну битку

25.02.2020. 16:04
6
ИЗВОР: istokrs.com

Вјероватно сви знате причу четворогодишње Хелене Гавран из Београда, поријеклом из Фоче,  која је 4. октобра прошле године дошла у Париз на лечење у институту Густав Роси. За њено лијечење прикупљено је 546.000€ за само 45 дана, а новац су донирали добри људи из Србије, Републике Српске и иностранства. 

Она је примила укупно шест терапија од којих су прве три биле блаже а преостале три су биле много јаче  и морала је да буде у стерилној соби (три мјесеца у болници). Послије успешно примљених терапија овај мали борац се ових дана враћа кући на срећу свих нас. Сада јој слиједи физички опоравак и уживање у свом дјетињству. У наредне двије године биће неопходне контроле на свака три мјесеца у болници Густав Роси. Како нам је рекао отац мале Хелене, Радован Гавран, особље болнице је веома озбиљно приступило борби за Хеленин живот са пуно жара, пожртвованости и максималног професионализма.

Хелена је мали борац и од Бога рођено дијете, као и њени дивни родитељи који ни једног тренутка нису пали у депресију и вјеровали у лош исход јер је мала Хелена велики борац као и они. Њима су током борака у Паризу помогли Срби, дивни људи, што се тиче смештаја, свакодневног превода са француског, дружења и сваке друге помоћи. Ови дивни хумани људи, који не желе да се о њима пише, су доказали на прави начин шта значи помоћи некоме када је најтеже. Они су понос српства и православне вјере. Зато заједно можемо много.

Хелена, када је сазнала да се враћа кући, узела је крст и икону Свете Петке које је чувала испод јастука све вријеме током боравка и лијечења у Паризу и љубивши их рекла је - Нека сви буду здрави, нека брзо идемо кући, Боже помози -

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Ljekar 06.03.2020. 08:10
    Zahvalite se doktorima, modernoj medicini i ljudima koji su donirali novac. Kakve svete petke i bogovi.
  • Generic placeholder image
    Jelena 01.03.2020. 18:25
    Slava Bogu i hvala presvetoj Petki na spasenju!💞
  • Generic placeholder image
    Срђан 01.03.2020. 11:18
    Слава Богу драгоме и добрим људима.
  • Generic placeholder image
    I. Sarajevo 01.03.2020. 10:19
    Svaka cast za Helenu koja je pokazala odraslim, da uz jaku volju i vjeru moze da se prevazidje svaka prepreka. Bravo Helena, Bog te pozivio.
  • Generic placeholder image
    Jaca 26.02.2020. 21:11
    Hvala Bogu. ❤
  • Generic placeholder image
    Читаоц 26.02.2020. 18:53
    Слава Богу!
Повезане вијести
Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице! Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
Сергеј Ступар у Москви почео са терапијом Сергеј Ступар у Москви почео са терапијом
Сергеј Ступар стигао у Москву на лијечење Сергеј Ступар стигао у Москву на лијечење
Најчитаније
  • Мајка херој: Лејла допливала кроз бујицу и спасила кћерку
    9h 10m
    0
  • Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
    8h 8m
    0
  • Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце
    12h 1m
    0
  • Дарко Војводић донирао 1000 КМ, па позвао и колеге да ураде исто
    13h 18m
    1
  • "Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО)
    8h 22m
    0